Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Güneydoğu da “Serbest Can Pazarı”(II)

Yazıma başlamadan önce Norveç'teki saldırıyı kınıyorum. Dünyanın en demokratik ülkelerinden biri olan Norveç'teki bu korkunç saldırı, gösteriyor ki; insanoğlunun ruhunda öteden beri var olan “faşizan” içgüdüyü nelerin tetikleyebileceğinin üzerinde, yine insanoğlunun daha yoğun bilimsel ve felsefi çalışmalar yapmasıdır.
 Daha önceki yazımızın devamı olan “güneydoğu da ki can pazarı” n da ki saldırılar ne kadar içerik olarak farklı olsa da sonuç itibarıyla “insanoğluna, insanoğlu tarafından yapılan veya yaptırılan, hain pusularla canice işlenen “faşizan” ruhsal cinayetlerdir.  Bu tahlil gösteriyor ki; AKP iktidarının uygulamaya koyduğu “Açılım” politikaları usta olmayanların elinde “milli birlik ve kardeşlik projesi” olmaktan çıkıp, Güneydoğu da “serbest can pazarına” dönüşebiliyor. İktidarın en büyük destekçisi “ZAMAN” gazetesinin hükümeti sürekli sorumluluk tan kurtarma telaşı için de yayın yapması ve caniyane saldırılar da daima mağdur tarafa yüklenmesi “öküz altında buzağı” araması, olayları adresinden ve de niteliğinden saptırmaktadır.
Adli vaka gibi gösterilmeye çalışılan saldırıların acısı milletimizin yüreğinde tazeliğini korumaktadır.
Türk-Kürt kültür ve yaşam kaynaş lığına zarar veren terörle mücadeleyi zaafa uğratan “AÇILIM” politikasıyla fiili saldırılara (açıktan), meclis teki “taraflardan” “ İmralı'da ki cani den” ve “Irak sınırın da kırmızıçizgimizi kaldıran Barzani-ABD” ikilisinden destek alındığı biliniyor. AB insan hakları çerçevesin de, AKP hükümeti 1000 teröristi dağdan indirmiştir. Nerde oldukları bilinmiyor? Ya tekrar dağa çıktılar, ya da bir yerlerde mevzilendiler?                  
HABUR dan hükümet eliyle karşılanıp da “T.C. Devleti” ne mahkeme kurdurup serbest bırakılan üst düzey 28 PKK lı
“emirle geldik, Öcalan liderimiz” derken, emniyet müdürü, mit müsteşarı, içişleri bakanlık müsteşarı dahil ordaymışlar.
Gelinen nokta çok üzücü ki terörün “ÖZERKLİK” dayatmalarına ve “serbest can pazarına” rağmen iktidar “ inatla” yöre de “AÇILIM GARABETİNE”  devam demektedir.                       
                                                                                                                                          Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR