GÜNDEM SİYASET OLDUĞUNA GÖRE BİZDE SİYASET YAZALIM

Normalde hafta sonları siyaset yazmayıp genel sohbet etmeyi tercih ederdim ancak siyaset o kadar yoğun ki adeta insanların normal hayattan kopup siyaseti hayatlarının bir parçası imiş gibi görmeleri  bizi de siyaset yazmaya mecbur bıraktı. Yaklaşık bir haftalık İstanbul seyahatinden sonra biriken  ziyaretçileri kabul etme  zarureti de asıl olunca büro yetersiz hale geldi. Demokrasinin vaz geçilmez  unsurlarının başında olan siyasi mekanizma güzel kullanıldığı takdirde tadından yenmez, ama art niyetli kişiler tarafından kullanıldığında nefret edilir hale gelir. Son yazdığımız siyasi yazımızda şehrin batısının dışındaki yerleri üç aşağı beş yukarı yazmıştık ancak Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerinden gelen yoğun talep nedeniyle bugün ağırlıklı olarak Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerini yazmaya çalışacağız, şayet yer kalırsa şehrin batısına da geçeceğiz, yok bize ayrılan yer biterse o zaman şehrin batı yakasını başka bir yazıda gündeme alacağız.

                Tekkeköy ilçesi yıllarca iki ailenin yönetiminde kalmış adeta aile şirketi gibi yönetilmiş bir ilçe olduğunu söylerlerdi de ben inanmazdım, ne zaman ki Büyükşehir Belediyesinde görevim oldu hasbel kader Tekkeköy Belediyesini birazcık tanıma fırsatım oldu, Allah sizi inandırsın Tekkeköy Belediyesi geçtiğimiz 2009 yılına kadar bir kamu kurumundan ziyade Afrikadaki kabileler tarafıdan yönetilen bir kurumun ötesine gitmediğini çok iyi biliyorum ancak bu dönem Hayati  Tekin'in Başkanlığında bu durumun düzeltildiğini düşünmekteyim, zira Hayati Tekin bürokrasiden gelmiş teknik bir adam olduğundan bugün  itibarı ile Belediyenin bir kamu kurumu olarak yönettiği  kanaatindeyim. Kaldı ki Tekkeköy ilçesi artık eskisi gibi sadece iki ailenin ağırlıkta olduğu bir içe olmaktan ziyade köyleri, katılan Belediyeler ve artan nüfusu ile kocaman bir ilçe statüsünde olduğundan yönetilmesi de çok kolay olmayan bir ilçe statüsünde olduğu kanaatindeyim.

                Ak Partiden Tekkeköy Belediye Başkanlığına müracaat edenlerin  sayısı  bu gün itibarı ile tam 13 kişi kim bu on üç  kişi derseniz izin verin sayayım1-Adem Kızılkaya 2-Muhammet Üstün 3-Yüksel Öğüten 4-Ahmet Yücel  5-Mustafa Candal 6- Halil İnci 7-Hasan sivaz 8-Hasan Togar 9-Aydın Çift 10- Diş Hekimi Muhittin Işık 11- aydın Karmil(istifa etmese de) 12-Cafer sadık Yılmaz 13-Tamer Oktav. Tekkeköy gibi bir ilçede bu kadar çok aday adayının olması normal bir durum olmasa gerek ancak bazı adaylar meclis üyeliğini garantilemek için bazıları ise bürokraside yükselebilmek için aday adayı oldukları kanaatindeyim. Yapılan temayül yoklamasından en yüksek oyu teşkilattaki görevi,  kişiliği ve sevimli tavırları nedeniyle Muhammet Üstün aldığı kanaatindeyim( Burada biraz duygusal davranabilirim)  onu takip edenler ise Aydın Karmil, Hasan Togar, Yüksel Öğüten isimleri olabilir bu bilgi net olmamakla birlikte yaptığım görüşmelerden çıkan sonuç  budur.

                Tekkeköyün Demoğrafik yapısı  gereği yapılacak adaylar ya mubadil, ya Doğu karadeniz kökenli veya yerli olması gerekmekte,bu konuda daha önce de yazmıştım  en güçlü adaylar arasında Yücel ailesinden Ahmet Yücel'in olduğunu yazmıştım ancak aldığım bilgiler doğru ise ahmet Yücel'in beşeri münasebetlerindeki sert tavırları ve ailenin geleneksel  cebri tavırları nedeniyle toplumu ciddi anlamda  ürkütmüş gözüküyor. Hasan Togar güçlü bir aday olsa da 2004 yılnda MHP'den, 2009 yılında AK  Partiden  olup kaybetmesi nedeniyle yeniden aday yapılması çok zor gözüküyor. Zaten mevcut Başkan mubadildir ve  Mubadiller Hayati Tekin'den asla vazgeçmeyeceklerine göre Hasan Togar'ın işi Tekkeköy'de çok zor görünüyor. Mustaf Candal'a sıra gelince Ak Parti kriterlerinde Belediye Başkan adayı ya çok güçlü oy potansiyeline sahip olacak veya  Üniversite mezunu olacak bu iki kriter de Mustafa Candal'da olmadığına  göre onun da işi çok zor.Diyeceksiniz ki o yok bu yok ne  olacak peki ben tespitlerimi yapıyorum kimin aday olacağına Ak Parti Genel Merkezi karar verir.  Yüksel Öğüten Tekkeköy'ün yerlisi ve iki yl Başkanlık yapmış bir kişi mevcut İl Başkanına da çok yajkın bir isim, Halil İnci'ye gelince  geçtiğimiz seçimde aday olamayınca mevcut Başkanı desteklediği söyleniyor ama doğru ama yanlış halk arasındaki kanaat bu hal böyle olunca onun da işi çok zor. Geri kalan adayların bir kısmı  bürokrat bir kısmının  babası, dedesi  veya kendisi eski meclis üyesi veya Başkan olduklarından onlarla ilgili yorum yapma gereği duymuyorum. Muhamnmet Üstün sevdiğim değer verdiğim, dürüst, ilkeli, genç ve dinamik  bir kardeşim keşke siyasette önünü açsalar ama çok zor gözüküyor.Tekkeköy ile ilgili yazacaklarım şimdilik bu kadar takdir siz değerli okurların ve Ak Parti Genel merkezinindir. Çarşamba ilçesine sıra geldiğinde yine bize ayrılan yer bitmiş durumda, şu kadarını belirtmek isterim ki Çarşamba ilçesi ile ilgili çok detaylı ve nefsi  mülahazalardan uzak bir yazı yazmam gerektiğini  düşünüyorum, umarım bu çerçevede bir yazı yazma fırsatım olur, şimdilik yazıma son vermek zorundayım başka bir yazıda buluşmak üzere kalın sağlıcakla. 

               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR