Günay Özarslan’dan Mektup Var!...

Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu olan Günay Özarslan"dan, Samsun"daki dostlarına duyurmak üzere bir mektup gönderdi. Gönderdiği mektubu aynen yayınlıyoruz.

 

Merhabalar,

09.03.2010

Burada hapishanede onuncu ayımızı doldurduk. Merhabalarımız daha bir özlem yüklü. Nasılsınız? Bizler iyiyiz.

Evet tam on ay oldu burada geçen zaman. Üçüncü mahkememize 25 Şubat"ta çıktık. Sizlerde oradaydınız. 11. Ağır Ceza Mahkemesinin salonunda. İki mahkemedir tanık olduğumuz hukuksuzluklara sizler de şahit oldunuz.

Ne sorulacak soru ne de toplanacak bir delil yok ortada. Zaten tüm deliller 12 Mayıs 2009 tarihinde evlerimiz basıldığında toplanmıştı; “Yürüyüş, Tavır dergileri, yerel gazetemiz Özgür Karadeniz"in Sesi, toplatması dahi olmayan kitaplar, Grup Yorum konseri biletleri, afişleri” suçumuz büyüktü; Grup Yorum konseri düzenlemek istedik. Tüm yasal prosedürleri tamamlanmıştı konserimizin ve 24 Mayıs"ta Samsun, 22 Mayıs"ta Rize"de konser yapmamıza hiçbir engel yoktu.

Karadeniz"de Grup Yorum konserleri tüm ülkede olduğu gibi engellenmeye çalışılmıştır. Yine öyle oluyordu, polis yasadışı yolları kullanıyordu. Astığımız konser afişlerini peşimizden söküyor, camına afişlerimizi asan esnafı tehdit ediyordu. Ancak bunlar konserin düzenlenmesi için engel teşkil etmiyordu. Ve sonuç olarak evlerimiz, derneğimiz sabahın altısında uzun namlulu silahlarla basıldı. Suç sayılabilecek hiçbir şeyin bizlerde olmadığını bilen polisin hedefi direk konser afişleri, davetiye ve el ilanları oldu.

Grup Yorum halkın acılarını, umutlarını yüreklerinden çıkan tınılarıyla, sözleriyle yine bu halka anlatan devrimci bir müzik grubudur. Anadolu"da konserler vermek istediklerinde birçok engelle karşılaşmışlardır. Şu anda bile bir grup elemanı Trabzon hapishanesinde bulunmaktadır. Samsun polisi bu ezgilerin Karadeniz"de yankılanmasını istemedi. Ve mahkemeler, savcılar da bir dediğini iki etmedi.

Bağımsız yargı (!) kendi yasalarına dahi uymuyor ve halka karşı alacağı kararları, bizim davamızda da olduğu gibi iktidarla da tam bir uyum içinde alıyor.

İstenen halkın açlığının, yoksulluğunun, ülkemizin peşkeş çekilmesinin halka anlatılmasına zorla engel olunmasıdır. Ama engel olamadılar. Hala Grup Yorum binlerle konserlerinde buluşuyor. Bizlerde sizleri sevgi ve özlemle selamlıyor ve son sözü halkların söyleyeceğine olan inancımızla adaletin yerini bulacağını biliyoruz.

Günay Özarslan

Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi/Ankara. Günay Özarslan"ın  bir an önce hukuk nezdinde aklanıp tahliye edilmesi dileklerimizle. Saygılarımla….

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR