Görmek istediğimiz Samsunspor bu!

Öncelikle Samsunspor'umuzu tebrik ediyorum. Deplasmanda Adana Demirspor gibi bir rakibi 3 golle geçmek kolay bir iş değil. Maçı incelediğimizde Samsunspor'un yenilmemek üzere değil, aksine galibiyet almak için sahaya çıktığını görüyoruz. Biz Samsunluların görmek istediği Samsunspor zaten dün akşam izlediğimiz takımdı. Korkak oynamadan, galibiyetler almak için sahaya çıkan, rakibi ısıran bir takım görme k istiyoruz. Ve bunu net şekilde gördük.

Markus Gisdol ile anlaşıldığı açıklandığında ufak bir incelemenin ardından, hoca tercihinin çok doğru olduğunu düşündüm. Almanya'da çalıştırdğı takım profilleri, verdiği mücadele tam da bizim bu senemize uygundu. Şimdi baktığımız zaman hoca tercihinin ne kadar doğru olduğunu hep birlikte görmeye başladık. Kabul etmek gerekir ki, bu seneki amacımız kümede kalmak. Yanlış transfer politikası ve planlama ne kadar üzülsek de Avrupa hayallerimizi ertelememize sebep oldu.

Adana Demirspor maçında özellikle Emre Kılınç'ın doğru koşuları, Ntcham'ın usta ayağı ve Holse 'nin tekniği gözüme çarpan kısımlardı. Sezon başındaki kendine güveni kaybolmuş Samsunspor'un yerine ne yaptığını bilen, ayakları yere sağlam basan bir takım görmek çok mutlu etti beni. Ayrıca gözüme çarpan başka bir konu ise, takımın fiziksel durumuydu. Marcus hocanın en büyük katkılarından biri de, takıma kazandırdığı atletizim. Takımımız, fiziğini 90 dakikaya yayarak, özellikle son 15 dakikada diri bir performans sergiledi. Rakip takımı fiziki ezmediğiniz sürece, zaten galibiyet çok düşük bir ihtimaldir.

Güzel bir zamanda değerli bir galibiyet aldık. Devre arasına rahat bir şekilde girmek için bu galibiyetle beraber 3-4 maçlık bir seri yakalamamız gerekli. Devre arasında yapılacak 3-4 takviye ile takımın daha üst seviyeye geleceğini düşünüyorum. Taraftarımız yağmurda, çamurda, fırtınada ve hatta takım son sıradayken bile takımın her zaman yanında oldu. Haklarını teslim etmek lazım. Samsunspor yönetimi önümüzdeki Kasımpaşa maçında bilet fiyatlarında yapacağı oynamayla, takım ile şehri tekrardan bir hale getirmelidir. Takım güzel sinyaller veriyorken, değerli bir galibiyet alınmışken, şehir-takım birlikteliği sağlanmalıdır. Taraftar gruplarımız da tek bir tribünde birleşerek, dosta düşmana birlik mesajını verirseler, bu takımın ve şehrin önünde kimse duramaz.

Son olarak Adana'da taraftarlarımıza döner bıçaklarıyla saldırı girişimi olması, pankartımızın çalınmaya çalışılması çok vahim bir durum. Oraya zamanlarından, ceplerinden vererek giden 300 kişiyi koruyamıyorsa Adana Emniyeti, bu durumun sorgulanması gerekir. Samsunspor Taraftarı her zaman kendini korumayı bilmiştir ancak 2024 yılına gireceğimiz bu günlerde, büyük önlemlerle stada girilirken, cüzdanlarımız ın içine kadar bakılırken, stada döner bıçağı ve satır sokabilmek ciddi olarak ele alınması gereken bir durumdur. Adana Valiliği ve Adana Emniyet Müdürlüğü bu konuda soruşturma başlatmalıdır.

Sağlıklı ve mutlu haftalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıza Yavuz Arşivi
SON YAZILAR