GÖRME ENGELLİLER BİRİMİNE SİZ DE SESİNİZLE...

 

SESİNİZLE KATKIDA BULUNMAK İSTER MİSİNİZ?






26 Mart tarihli “Örnek İnsancıl Faaliyet” başlıklı köşe yazımızdan yola çıkarak Boğaziçi Üniversitesi GETEM işbirliği ile yapılan çalışmalardan söz ederken kentimizin 19 Mayıs Üniversitesi OMU kütüphanesinin duyarlı yöneticilerinin de mevcut çalışmalarına bu yazımızda yer vermek istedim. Ayrıca On dokuz Mayıs Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına bağlı Merkez Kütüphanede şu an 300 kadar sesli kitap kullanıcıların hizmetine sunulmuş.



Dvd ortamında bulunup, Milli Kütüphaneden temin edilen bu sesli kitaplar gönüllülük esasıyla, diksiyonu düzgün kişiler tarafından seslendirilmiş.



Bu sesli kitap sayısının artması için üniversitemizde  “GÖRME ENGELLİLER BİRİMİNE SİZ DE SESİNİZLE KATKIDA BULUNMAK İSTER MİSİNİZ?” konulu bir çalışma başlatılmış olup bununla ilgili bilgi http://kutuphane.omu.edu.tr/sesli.htm web sayfasında mevcut olup ayrıca mevcut sesli kitapların listesine de bu adresten ulaşıldığı bildirildi. http://kutuphane.omu.edu.tr/sesli.pdf


GÖRME ENGELLİLER BİRİMİNE SİZ DE SESİNİZLE KATKIDA BULUNMAK İSTER MİSİNİZ? 

Merkez Kütüphanede görme engelli bireylerimiz için bilgi ve iletişim dünyasının kapısını açacak olan okuma cihazı ve Braille alfabesi çıkışlı yazıcı alınmış ve hizmete sunulmuş. Bununla birlikte 500 adet sesli kitap yine görme engelli bireylerimiz için görme engelliler biriminde kullanıma açılmıştır.Bu birim, üniversitenin çeşitli fakültelerindeki görmeyen öğrencilerimize sesli kitapların kullanıma sunulduğu bölümdür. Materyallerin ödünç verme işlemi özel kurallara göre yapılmaktadır. Birimdeki koleksiyonun gönüllü okuma yöntemiyle zenginleştirilmesi planlanmaktadır.Belirtilen adresteki formu doldurarak  siz de sesinizle görme engelli bireylerimize destek olabilirsiniz.. Bu ve buna benzer sosyal çalışmaların desteklenmesi şahsım adına sosyal duyarlılığı paylaşmayı ayrıca kendimize de özgüveni sağlayacağını düşündüğümden okumaya ve bilgiye yönelik faaliyetlerin desteklenmesine gönülden arz ettiğim için desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.Bu konuda görsel medyaya ve basın aracılığı ile gazetelerimizi kamuoyuna görev düşmektedir diye düşünüyorum. Görerek okumak, okuduğumuzu anlamak, anladığımızı paylaşmak, paylaşılan değerler ile yaşam içine dahil olmak en güzel mutluluktur. Doğru bilgi bilimden geçer. Bilgi insan yaşamını kolaylaştırdığı gibi yaşam sevincimizi ve hatta yaşam kalitemizi arttıracağına inanmaktayım. Saygılar sevgiler benden en güzel yarınlar da sizlerin olsun.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR