HALKIN BEYNİ YIKANIYOR...

Son bir hafta, on gündür medyada bir “beyin yıkama ameliyesi" yapıldığına şahit oluyoruz. Hegemonik gücün isteği doğrultusunda medyanın,belli zamanlarda yazılı,sesli ve görsel iletişim araçlarıyla halkın doğru ve gerçek bilgiye ulaşmalarının engellendiği biliniyor.Halka sadece merak giderici ,ilgisini çekecek dozda sanal/asparagas haber ve bilgi aktarıldığı da sır değildir.

TV kanallarında evlilik programları,yarışmalar,yetenek avcılıklarından söz etmiyorum.Bir maçın ardından yapılan gevezeliklerden hiç bahsetmiyorum.Bahsetmek istediğim” beyin yıkama ameliyesi ”dir. 10 yıl öncesi,Saddam rejiminin devrilmesi ,ülkeye demokrasi ve özgürlük gelecek deyip Irak'ın işgaline çanak tutan medyanın ikiyüzlülüğünü,bugünlerde Suriye/İran üzerinden gündeme taşındığına dikkat çekmek istiyorum

T.B.M.M'de Hükümet'in tam kadro ,olağanüstü çaba ile bir hafta içinde “Eğitimde pedagojik reform” yasasını geçirmiş olması kadar,Yasa'nın 290 küsür oyla geçmesi ilginç değil mi? İktidar partisinin geri kalan vekilleri nerede ?diyen çıkmadı.Bir yasanın kabul edildi diye , Parti Genel Meclisi'nde sazlı sözlü kutlanmasının hikmeti ne ola ki! Bu kadar önemli idiyse Sn. Başbakan'ın Seul'de ne işi vardı?Kimse sormadı?Çünkü ,ABD Başkanı Barack Obama ile gözden ırak görüşülmesinin altında sır olabilir!Mezara kadar gitmeyebilir!ABD'nin kafaya taktığı İran olabilir? Haftalar önce Devletin/ Hükümetin üstdüzey yetkilileri ile CİA başkanı görüşmüşlerdi.Ondan sonra Medya aracılığı ile beyin yıkama ameliyesine başlandı.

Sn.Başbakan'ın İran'a yaptığı ziyaret elbette önemlidir,ama ,mevkidaşı Ahmedinejad'la sarmaş dolaş görüntüleri ,içimize kurt düşürdü.Vaktiyle Libya ile ,Suriye ile de aynı dostane pozlar verilmişti. Kaddafi'yle Beşer Essed'le can ciğer kuzu sarması olunmuştu. Sakın,Kaddafi''ye, Essed'e takınılan tavrın aynısı İran'a/Ahmedinejad'a da gösterilmesin!.İran'da sergilenen dostluk gösterisi, samimi kucaklaşmalar ardından doğalgaz alımında kısıntıya gidilmesi ,rotanın Libya'ya çevrilmesi izaha muhtaç bir durum.Bu kış kıyamet %19'luk doğalgaz zammı vatandaşa reva mı?

İran'ın nükleer programı Türkiye gündeminde ..Suriye'li Muhalifler ve müdahil 81 Ülkenin zevatları İstanbul'da,Koftinin ”Annan planı” masada, sözde taraflar anlaşmışlar! Dünyada inanmam!.Biz Annan Planı'nın ne işe yaradığını en iyi bilenlerdeniz.”Yes be Annem !“deyip sandıkları evet'le dolduran taraf, biz olduk.“hastir!” çeken ,Rum tarafı malı götürdü.AB'ye üye G. Kıbrıs oldu,eşikte bekleyen/bekletilen biz olduk.Şimdi,Annan Planı Suriye'ye demokrasi,özgürlük getirecek ha! Duy da inanma!.Irak'a bak gör halini.. İşin rajonu bu.Eğer ,BOP adına misyon üstlenilirse..Medyadaki Evangelist zangoçların dümen suyunda gidilirse, halk beyin yıkama ameliyesine maruz bırakılırsa kimse tehlikenin farkına varamaz.Malatya/Küreciğe ikinci İncirlik üssü boşuna kurulmadı,bir tanesi esirgenirken ; üç tanesi birden insansız hava aracı neden verilsin?

Siz, hiç Medyada Teröristlerin elindeki sivil/asker rehinelerden söz edildiğini duydunuz mu? Suriye'de rehin 2 gazetecinin akıbeti merak konusu yapıldı mı?Gözümüz kulağımız dışarda ama aynada kendimizi göremiyoruz.İsrail ,bir kel onbaşısı için dünyayı ayağa kaldırıyor;bire karşı bin filistinliyi serbest bırakıyor,bizim yağdanlıklar ABD çıkarlarına,Israil'in lehinde beyin yıkıyor.Sayısı 20 bine ulaşan Suriyeli mültecileri gündeme taşıyorlar, olayları iç meselemiz yapıyorlar..Korkarım bu gidişle Saddam'a gaz verip Kuveyt'e saldırtan güçler, Türkiye'yi Suriye'ye batağına çekecekler! Irak işgali öncesi kanal kanal dolaşıp,Irak halkı için “demokrasi ve özgürlük” havarisi kesilenler, işgalde Türkiye'nin yer almamasını öğütleyenler,Kerkük'le Diyarbakırı kıyaslayanlar,”kedi”sini bile feda etmeyenler, uçaklarımızın sınırötesinde uçmasına izin vermeyenler, Süleymaniye'de “Askerin Başına Çuval” geçirirenler bizim stratejik ortağımız değil miydiler?Şimdi ne oldu da birden “model ortak” olduğumuz hatırlanıverdi..Alemi kandırmada maharetli olanlar işbaşındalar...

Ekrandan Suriye konusunda verilen haber ve görüntülerin gerçekliğine itiyatlı yaklaşmak lazım. Mülteciler için de öyle.Vaktiyle K.Irak'tan akın akın sığınmacılar gelmişti.O sığınmacılar şimdi Mahmur kampındalar.Ve PKK ile iç içe/omuz omuzalar.Suriye'den gelenlerin de ne yapacağı belli olmaz.Medya kamerasından her ekrana aktarılanlar gerçek olmayabilir. Hatırlayınız,Körfez savaşının sembolü petrole bulanmış bir “karabatak “görüntüsü vardı.Herkes bu görüntüyü Irak'da bombalanan petrol kuyularının sebep olduğunu sanmıştı.Oysa ,o görüntü CNN'in dünya kamuoyuna attığı büyük bir kazıktı!Irak'la ilgisi yoktu..O karabatak, EXXON VALDEZ adlı bir tankerin Alaska'da yaptığı kaza sonucu denize yayılan ham petrolden kirlenen bir kuştu.Yıllar sonra gerçek anlaşıldı. Ama ,beyin yıkama ameliyesi,psikolojik harekatlar,ilgisiz görüntüler propagandanın emsalsiz gücünü göstermesi bakımından çok ilginçtir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR