Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Gayri Safi Milli Hasıla

Bilindiği gibi her yıl hükümetler tarafından açıklanan, ülkemizin refah düzeyini belirleyen rakamdır. Gayri safi milli hasıla; yani bütün bir millet olarak, bir yılda çalışarak çabalayarak millet olarak elde ettiğimiz ve bunu iktidarlarda bulunan hükümetin başbakanının bakanlarının, milletvekillerinin önderliğinde, beceri ve politikalarıyla gerçekleştirdiğimiz, kazancımız gelirimiz anlamına gelir.

Bu gelir hesaplanır, ekonomiden sorumlu bakan tarafından ve başbakanın övgülü basın açıklamarıyla kamoyuna duyrulur.

Akp hükümetinin bu yıl itibariyle açıkladığı, milli gelirimizin on bin dolara yaklaştığı yönündeki açıklamalar vatandaşlar adına sevindirici rakamlardır.

Biz fazla teknik rakamlrdan anlamadığımız için şöyle bir fikir yürüterek yani Allah akıl fikir bizede vermiş diyerek, hemen elimizi cebimize atıyoruz kli gelirimizin artık artmadığının hesabını yapıyoruz.

bakan ve Başbakan beyin dediği, kişi başına milli gelir bizim başımıza düştümü, düşmedi mi ? diye eğer açıklama milli gelirden refah payı vatandaşın cebine yansımışsa çok iyi, yansımamışsa bu gelir nereye gitti ?

Sevgili vatandaşlarımızın demokrasilerde, kendisiyle ilgili gelişmeleri öğrenmesi bir haktır. İlgili ekonomik bakanı vaktini ayırmış sağolsun, Türkiye'nin artan zenginleşen gelirini, ülkenin nufusuyla orantılamış, çarpmış, bölmüş hesap ortada ! Milli gelir kişi başına 8 - 10 Bin Dolar arasındaymış. Gelirimiz her yıl böle hesaplanır. Koskoca bakan, Başbakan yalan söyliyecek değil ya ! Bu rakam cebimize yansımasa bile, biz vatandaşların hakkı yenecek değil ya ! Mutlaka hakkımızı bir yere ayırmışdır, bizim adımıza saklanıyordur !

AK AKÇE KARA GÜN İÇİNDİR

Bir gün olur dar günümüzde alırız. Ama bilbilsem ne kadar alacağımın olduğunu, korkmayın yinede istemem yeter ki bileyim ! Vatandaş olarak öğrenmek istiyorum.

İşsiz bile kalsam istemem !
Çoluk çocuğumu da okutamsam istemem !
Yeterki Gayri Safi Milli Hasıla çoğalsın, bir dahaki yıla biriksin 15 BİN DOLAR OLSUN ! Vallahi istemem vatandaş olarak ''AÇ AÇIKTA KALSAMDA'' !!!

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR