ENTERESAN GELİŞMELER

Seçim sath-ı mailine girmeye başladığımız şu günlerde enteresan gelişmeler yaşanmaya başladı. AK Parti’deki aday adaylığı bolluğunun yanında diğer partilerde çok fazla bir heyecan yok gibi duruyor. CHP’de Büyükşehir adaylığına müracaat eden İnşaat Mühendisi Cevat Öncü daha önce inşaat mühendisleri odası başkanlığını yapmış bir arkadaş, akçeli işleri olmaz, düzgün bir insandır ama oy alma noktasında ne yapar onu bilemem. Neden böyle dediğime gelince; İshak Memişoğlu daha aktif bir isim, o aday olsa daha fazla oy alır gibi duruyor. Hayati Tekin ise sağcısından da solcusundan da oy alabilecek kapasitede bir arkadaş ama partilerin tercihlerine saygı duyarız. İYİ Parti, adayını kesinleştirmiş gibi duruyor. Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel seçimlerde ikinci sıra adayı olan İmren Nilay Tüfekci’yi aday göstereceklerini ilan ettiler. Nilay Hanım çalışkan, disiplinli ve beklenenin üstünde performans göstermiş bir siyasetçi olması hasebiyle doğru bir tercih. Ancak sıkıntı Millet İttifakı’nın ayrı ayrı aday olması halinde seçimi almalarının çok zor olacağıdır. Diğer ilçelerde de durum çok farklı değil; geçtiğimiz yerel seçimlerde İlkadım ve Atakum’u Millet İttifakı almıştı, şimdi ayrı ayrı girerseler almaları çok zor görünmekte.

Gelelim Cumhur İttifakı’na. MHP, Büyükşehir’de aday çıkarmamakla birlikte AK Parti’de destek vermek istedikleri adayı bildirecek, bu konuda kimi destekleyecekleri de belli olmuş durumda ancak şimdi ismini vermem etik olmayacağından daha sonra yazacağım. İlkadım’da Erdal Türker kardeşimiz MHP’den aday adayı oldu. Önceki seçimde Alaçam ve Asarcık dışındaki ilçeler AK Parti’ye verilmişti ama taban destek vermediğinden seçimi kaybettiler, şimdi ne olur bilemiyoruz. AK Parti’den İlkadım’da 13 isim aday adayı oldu, en son Yahya Çınkıl Bey aradı, aday olduğunu söyledi, kalabalık bir katılımla adaylığını açıkladı. Haluk Tan da adaylığını ilan etti, onun açıklamasına hemşehrilerinden sağcısı solcusu ve spor camiasından enteresan isimler katıldı. Müracaat edenler arasında tanımadıklarım da var. Atakum’da ise sekiz kişi AK Parti’den aday adayı olmuş, onların içinden de tanımadıklarım var, tanıdıklarımı yazmıştım zaten. Diğer ilçelere şimdilik geçmek istemiyorum. Burada en önemli konu Büyükşehir adayının tespiti konusudur, bunu daha önce de yazmıştım. Büyükşehir adayı belli olduktan sonra merkez ilçedeki isimler tespit edileceğinden Büyükşehir adayı çok önemli.

Gelelim Fuat Köktaş’ın genel başkan vekili yardımcılığına atanmasına. Bu konu yeni bir konu değil, 7 Ekim’deki AK Parti Büyük Kongresi’nden sonra gündeme gelmiş, önce Fuat Köktaş teklifi kabul etmemiş, ardından kendisine ihtiyaç olduğunu söyleyen bazı milletvekillerinin devreye girmesiyle kabul etmiş ve Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı seyahatleri nedeniyle ataması anca dün yapılmış. Mustafa Elitaş’ın görev alanındaki işleri ile ilgili Karadeniz bölge sorumluluğu kendine verilecek. Bu atama sandıktan çıkan bir atama olmadığından aday adaylığıyla ilgili sorun da teşkil etmiyor, kendisine başarılar diliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday tespitiyle ilgili AK Parti’de gelinen noktayı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda Karadeniz bölge ve Samsun sorumluluğuna atanan Adnan Günnar, AK Parti İl Başkanlığında çalışmaları başlatmış durumda. Önce kanaat önderleriyle görüştü ve onların görüşlerini aldı, genel merkezin belirlediği dört ismi sordu. Kanaat önderlerinin bu isimlerle ilgili görüşlerini genel merkeze bildirmiş. Bu hafta sonu teşkilat temayül yoklamaları yapılacak ve çıkan sonuçlar AK Parti Genel Merkezi’ne sunulacak. Bu arada genel merkezin yaptırmış olduğu anketler de bitti. Bu sonuçları stratejik kurul ele alacak, üç isme düşüreceği aday adaylarını Cumhurbaşkanı’na sunacak ve nihai kararı Cumhurbaşkanı verecek.

Enteresandır Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vezir Hazretleri stratejik kurulda yok. Neden yok derseniz onu bilemiyorum ama durum bu. AK Parti Genel Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla ilgili kanaat önderlerine dört isim sormuş, kanaatimce aday olacak kişi de bu dört isimden birisi olacaktır. İsimler kimler derseniz onu yazmayayım ama şu kadarını söyleyeyim; anketlerden çıkmayan aday adaylarının şansı yok gibi. Anketlerden kimler çıkar derseniz; onu da siz bulun. Sanırım epeyce bilgi ve kopya verdim bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR