Endorfin

 

Bir valizin içine sığdırabilmek kafandakileri ve en yakın koyda inebilmek.Hayatından gelip geçenlere rağmen dönüş yolunda ne iyi şeylere çanak tuttuklarını farkedebilmek Endorfinini harekete geçirsin diye çikolataya sarılabilmek . Pamuk şekerinden hayallerini kurabilmek. Sıcak kumlara uzanırken gökyüzüne derin derin bakarak kendini şahane hissebilmek.Ve geride kalan bütün teferruatları sırt çantana tıkabilmek. Sebepsiz yere dönmediğini farkedebilmek dünyanın. Yalandan yere kader denmediğini anlayabilmek sıkıntılara.Paketin üzerindeki kasvetli resimlerini saklamaya çalıştığın keyif sigaralarını söndürebilmek kültablanda.Ve dümene geçebilmek fırtınalı zamanlarda.

Hayatın bittiği noktada,senin bittiğin noktada küllerinden doğabilmek yeniden.Çünkü yaşamak yenilenerek gerçekleşir.Ve eğer uyursan, sen uyurken diğerleri yön verir dünyaya.Öyleyse uyan.Uyan ki yön verebilesin hayallerine.Yön verebilesin kaderine,seveceklerine. Bil ki hiçbir şey sonusuza kadar yok olmuyor.Ölüyorsun çiçeklere gübre oluyorsun.O çiçekleri hayvanlar yiyor onlara gıda oluyorsun.O gıdalar tekrar toprağa karışıyor ve serüven kaldığı yerden devam ediyor.Başkalaşmış halinle devam ediyorsun var olmaya.Ölümsüz kalmaya.

Ve bil ki hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor.Ne aşklar, ne hayat gailesi, ne dostlar , ne gençlik , ne gücenmeler, ne de gözyaşları.Hepsi geçiyor artık önemi kalmadığında.Beklediğini bulamadığında.Öyleyse ne kork ölmekten ne de yıl hayatta kalmaktan.Bırak herkes yerinde rahat etsin.

Günün Sözü;
'İnsan her gün ya güzel bir ses işitmeli, ya gönül açıcı bir kitap okumalı, yahut güzel bir şey dinlemelidir.'

Goethe
Günün Şarkısı;

'Tam da Bugün'   -  Sıla Gençoğlu

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Ayna

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:46
SON YAZILAR