El vicdan!!!!!

Zaman sustu ,,

sarkaç koptu,,

yerler  sarar dı 

aşkımızın koşulları olanaksız direnişlerde

Özdemir asaf

*****

Başbakanın Konya"da yaptığı her zamanki bilinen bu şovlarını,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle yanıtladı:

 “Doğrudur, 6. madde öldürmeyeceksin diyor.

 Ama bir de 8. madde var; çalmayacaksın diyor,

 9. madde de yalan söylemeyeceksin diye emrediyor.” Başbakan bu yanıta öfkelendi ve ne diyeceğini şaşırdı, CHP Genel Başkanını İsrail"in sözcülüğünü yapmakla suçladı. “Çalmayacaksın, yalan söylemeyeceksin” maddelerinin başbakanı neden öfkelendirdiği anlaşılamamaktadır.

                                                            *****

 Başbakan hakkında İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin TBMM Başkanlığı"na ulaşan ve dokunulmazlık zırhının kaldırılması istenen fezlekelerde “görevi ihmal, zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrakta ve kayıtlarında sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” suçlamaları yer almaktadır.

Başbakan hakkında 1994 yılında İstanbul Anakent Belediye Başkanı olmasından, milletvekili seçildiği 2003 yılına kadar geçen sekiz yılda 84 suçlama kayıtlara alınmıştır,

 bunlardan yalnızca birinden beraat etmiş, hakkındaki 20 suçlamadan “Rahşan Ecevit"in affı” ile  Diğer ekibiyle birlikte kurtulmuş ve diğer 63 suçlamadan ise dokunulmazlık sayesinde şimdilik kurtulmuştur.

 Bunlarla ilgili kısa kısa söz edelim isterseniz  

Belediyeye ait gayrimenkullerin çeşitli vakıflara, Fiziksel Engelliler Vakfı"na Devlet İhale Kanunu"na aykırı olarak kiraya verilmesi. (Dosya zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı),                                                                                                                       

İSKİ"nin mülkiyetinde olan bazı taşınmazların İSKİ ihale yönetmeliğine aykırı olarak Su Vakfı"na kiraya verilmesi.?????? (Rahşan affı olarak bilinen 4616 sayılı yasa kapsamında ertelendi).                                                                                                                           

Aya Nikola Rum Ortodoks Ayazma Kilisesi"nin belediye görevlileri tarafından yıkılması konusunun yasal işleme tabi tutulmaması. (Afla ertelendi),  ???????                    

Belediye yönetiminin kendi görüşüne paralel bazı dernek veya vakıflar yolu ile bağış,,toplaması.(Afla,,ertelendi),  ??????                                                                                                       

Belediyece öğrencilere verilen burslar. (Yargılama kararı zamanaşımı ve afla ortadan,,kalktı).   ??????                                                                                                                 

Akaryakıt istasyonunun çalışma ruhsatı olmadan faaliyetine izin verilmesi. (Dokunulmazlık nedeniyle dosya Adalet Bakanlığı"na gönderildi),    ??????                            

1997-2001 yılları arasında imar, trafik, çevre ve gayri sıhhi müesseseler mevzuatına aykırı olarak akaryakıt satış ve servis istasyonlarına çalışma ruhsatı verilmesi. (Başbakan"ın dokunulmazlığı nedeniyle dosya Adalet Bakanlığı"na gönderildi), ???????         

Usulsüz ve keyfi personel ataması yapıldığı, akıllı bilet makinelerinin belediye başkanının tanıdığı firmalardan alındığı, belediyenin zarara uğratıldığı, İETT ihalelerine fesat karıştırıldığı, İkarus otobüslerinin tamir-bakım ve yedek parça alım ve kullanımında usulsüzlük yapıldığı. (AKP iktidarı döneminde 20 Mart 2003 tarihinde işleme konulmama onayı alındı), ??????

                                                           *****

Bütün bunların apaçık ortaya dökülmesi başbakanı öfkelendirebilir belki, ama aydın ve bilgili görünmek için söylediklerinin arkasında olmasını bilmek bir erdemdir. Yoksa her istediğini, aklına her geleni söylemekle iyi yönetilen bir ülke görülmemiştir.

Öldürmemek, çalmamak, yalan söylememek insanı, insan yapan erdemlerin başında gelir. Ancak tartışmalı mal varlıklarının, iki milyar doları aşan kişisel servetlerin hesabının da verilmesi gerekir. Yolsuzluktan beslenenler zamanı gelince bunun hesabını yargı önünde vereceklerdir. Halk oyuna sunulan anayasa değişikliğiyle bile, yolsuzlukların gizlenemeyeceğinin bilinmesi gerekir..

Hani diyor ya sayın vekilimiz   SUAT KILIÇ  ,,, bunları unutturmayacağız diye ne olur bunları da yanına alınki  ,,bu halk sizi ve zihniyetinizi asla unutmasın

BAŞBAKANIMIZ BİLE RAHŞAN ECEVİT ,, AFFINDAN YARARLANMIŞ YOLSUZLUK DOSYALARI SİLİNMİŞ YADA HALA ZAMAN AŞIMI BEKLİYOR DOKUNULMAZLIK ZIRHI İÇİNDE

SAYIN VEKİLİM SİZ NEYİ UNUTTURMUYORSUNUZ   DURUM ORTADA RAHŞAN ECEVİT AFFI sizlerin ve ekibinizin ÇOK İŞİNİZE YARADI ama sizlere çok af lazım daha çooookk       ???

 

İyi olmak için cesur olmaya ve çok çalışmaya gerek yok ,,

el vicdan yeter ,,

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR