DSİ'nin piknik gölleri

DSİ  ( Devlet Su İşleri) ile ilgili gazetelerde bir haber gördüğüm zaman sevinçle ve hararetle okurum, İnşallah bu sefer faydalı bir şey yapmışlardır diye!

Ama ne gezer…

Türkiye"mizin en büyük ve en güzide kuruluşu maalesef,  faydalı bir iş yapacak ellerde olmadığından harcanan paralara yazık diye her defasında üzülürüm.

Dünya; termik, nükleer veya rüzgâr enerjisine doğru koşarken bizim namı diğer Dsi"miz halen piknik gölleri yapmakla meşgul.

Yaptığı piknik veya balık göllerine de bir şey demeyeceğiz de bari adına baraj demeseler…

Milletin trilyonlarca lirasını hiçbir işe yaramayan balık göllerine gömeceksin, sonra da sulama veya enerji barajı yaptım diye, 70 milyona nutuk atacaksın!

İşte buna dayanamıyorum.

Müdür olacaksın, çatır çatır maaş alıp, lüks içinde sefahat süreceksin ama trilyonları batırdığın sözüm ona barajların ne işe yaradığından haberin olmayacak.

Suç, Müdüründe değil tabi, onu iş yapacak zannıyla oraya atayan devletlülerde!

Tabii işin kolayı bulunmuş, devletlüler Samsun"a geldiğinde saray yavrusu misafirhanede milletin kesesinden misafir eder işi yürütürsün…

Kavak"taki baraj müsveddesi gölleriniz kurumuş, haberiniz olmaz!

Sulama kanallarınız yıkılmış, hiçbir işe yaramıyor, ilgilenmezsiniz!

Bafra, Çarşamba ovaları suya hasret, katrilyonları gömdüğünüz barajlar 20 yıldır hâlâ sulama işini yapmaz, bu da sizi ilgilendirmez!

Ey Samsun Milletvekilleri, Ey Siyasiler ve Devletlüler şu Samsun D-S-İ "ye bir şey yapmayacak, çözüm üretmeyecek misiniz?

Güzelim verimli topraklar barajların altında, baraj suyun altında yatacak, ovalar kuruyacak, ilgililer ihtişam içinde yüzecek ve Milletin parasıyla yapılan o barajlar boş duracak!

Sonra da kalkıp DSİ çok başarılı gibi nutuklarla milletimiz uyutulacak!

Ben olsam utancımdan gezemez, Samsun halkından ve Milletimden özür diler istifa ederdim!

Tabii siz ben olmadığınızdan devam edin, Samsun yutar mı bilmem…

Aldığı maaşı hak etmeyen bürokratlar ve her kimseler, lütfen çözüm üretin, şov yapmayın…

Ya da azıcık utanın!

Adalar mevkiindeki bomboş baraja yatırılan parayla kimlerin zengin edildiğini de siz bulun!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR