DİNİMİZ AYNI YURDUMUZ AYNI

Peki, farkımız nedir o zaman?

İftar sofraları bolluğun bereketin samimiyetin, paylaşımın ve huzurun bulunduğu sofralardır

 Fakat fark var 

Peki nerede?

Özel davetli Müslüman büyüklerimizin iftar sofraları farklı

Peki niye?

Dinimizce niçin oruç farz kılınmış?

Tok açın  halinden anlasın diye mi,?

Zengin fakire yardım etsin diye mi,?

11 ay ne yaparsan yap 11 ayın sultanı ramazan ayında hiç olmazsa aklınızı başınıza toplayın diye mi?

Yoksa ki kâinatın yaratıcısı Hak Teâlâ 12 ayın 12 sinin nimetlerini de ben veriyorum. Her şeyin bir bedeli olduğu gibi ramazan ayında da orucu farz kıldım ki o nimetlerin yiyeceklerin içeceklerin tadını ve lezzetini fark edesiniz. Fark edesiniz ki bir damla suyun dahi kıymeti bilinsin. Fark edilsin ki sizler için yaratmış olduğum yiyeceklerden içeceklerden paylaşın paylaştırın çünkü ben sizleri suretimden yarattım. Der Hak Teâlâ.

Peki, öyle mi oluyor?

Bir tarafta menüsüyle oldukça zengin et çeşitleri, haşlaması, kızartması, pirzolası,bolca yemek ve meyve çeşitleri salatası ve tatlısı ile bolca nimetler sunuluyor. İleri gelen büyüklerimizin davetlerinde ve davet edilen sofralarında bolluk bereket hak getire…

Peki, bunlar yanlış mı?

Bakalım büyük restoranlarda otellerde motellerde yıldızlarına göre de farkı var tabiî ki özel davetlerdeki yemek menülerine ve fiyat listelerine… Fiyat listeleri en küçük iftar menüsü 50 liradan başlayıp 100 150 200 300 e kadar çıkan iftar sofraları…

Peki, fark nerede?

Bir taraftan ramazan pidesi 2. 50 lira olmuş, niçin bu kadar pahalı diyende aynı Allah'ın kulu,  hafta sonu 50 lira 100 lira 150 lira 200 lira Pazar parası bırakamayan aile babaları, bir taraftan benim evim diyemeyenler, bir taraftan pahalı lüks daireler almak için sıraya girenler. Aynı Allah'ın kulu değil mi? Bir tarafta akşam iftar yemeğinde ne yapacağım diye düşünen ailesinin karnını doyurmak isteyen analarımız bacılarımız eşlerimiz…Aynı dinin kardeşleri,aynı yurdun vatandaşları değil midir?

Peki, bu fark niye?

Sadece ramazan ayının ve orucun ne gibi bir faydası var dersek ufacık olan bu farkı dahi görmek, göstermek, anlamak, anlatmak yetmez mi?

Farkındalığımıza fark eklemez mi?

Belki de bu yazıma hali durumu iyi bu da nerden çıktı diye düşünen bazı insanlar olacaktır. Sırça köşklerde, villalarda, tillalarda, özel korumalı lüks dairelerde oturup kendi geleceğini değil, torunlarının geleceğinin yatırımını yapan oturdukları yerlerden güç toplayıp niçin bu kadar fark var diyenlere de caka satan çeşitli entrika ve düzen kurgulayan, sömüren, sömürene göz yuman kimler? Hak hukuk, güzellik arayan kullar nerede?

Peki, sevgili saygıdeğer okurlarım bir başkasının hakkını yemek gasp etmek yalan söylemek iftira atmak, ne kadar münafıklık ise bu yapılan haksızlıklara göz yummak, destek vermek, bu haksızlığa ve adaletsizliğe ortak olmak değil midir?

Peki, gelir dağılımında, bu kadar büyük uçurum yok mudur? Yanlış mı yoksa ben mi politize ediyorum.

Yok mudur iftar vakti yaklaşırken akşam iftarda ne yapacağını bilemeyen ve ailesinin karnını doyurmak için çırpınan analarımız, bacılarımız, eşlerimiz…

Yok mudur, akşam iftar vakti yaklaşırken içi burkulan babalar…

Peki, yok mudur, iftarını bir parça kuru ekmek bir kâse çorba ile açabilen hak Teâlâlın kulları…

Peki, varsa ve her şeyimiz ile müslümansak idarecilerimiz müslümansa, yurttaşımız müslümansa, dinimiz kardeş dini ise bu fark niye o zaman?

Ben insanları severim, insan oldukları için… Ben insanları severim aynı Allah'ın kulları olduğumuz için ben insanları severim Yaradan benim de Yaradanım olduğu için… Ben insanı severim çünkü ben insan olduğuma inandığım için…

Satırlarıma burada son verirken hepinize mutlu, umutlu, sağlıklı, güzel günler dilerim… Hayırlı iftarlar… Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR