Çamurun izi de kalmadı

19 Mayıs Üniversitesi rektör ataması ile ilgili 04.08.2008 tarihinde beklenen resmi açıklama bir günlük gecikmeli geldi ve Üniversitenin yeni rektörü olarak Prof.Dr. Hüseyin Akan atandı.
 
  Kararla birlikte sadece üniversitemizin yeni rektörü belli olmadı aynı zamanda  değerli bir bilim adamımız ne kaynaklı olduğu çok da anlaşılamayan bir iftiranın mağduru olmaktan kurtulmuş oldu. Rektörlük ataması öncesi bir yıpratma ve karalama çalışması olduğu bariz bir şekilde belli olan iftira ve ithamlar karşısında, iadeiitibar da gecikmeden tecelli buldu. Yani bu sefer çamurun izi de kalmadı.
  
  Bu gelişmeyi; demokrasi adına, adalet adına, aklıselim adına, bilim adına , 19 Mayıs Üniversitesi adına ve Samsunumuz adına müspet yönde önemsiyor, Prof.Dr Hüseyin AKAN hocamı tebrik ediyorum.
 
  Yaptığı  çalışmalar ve donanımı sayesinde gerek üniversite çevresinde ve gerekse Samsun"umuzda bilim adamı kimliği ile tanınan Prof.Dr Hüseyin AKAN ,  tanındığı minval üzere bir kariyer süreci sergilemiş ve bilimin saygınlığı noktasında itham olunduğu şekilde kendisine halel getirecek bir tutum ve bir yapılanma içerisinde olmamıştır.

  TÜBİTAK, ULAKBİM ve Türk Nöroradyoloji Derneği gibi tamamen bilimsel ve saygın kuruluşların yönetim kurulu üyeliklerinde bulunan değerli Hocamızın, uluslararası dergilerde 40"ı, yurtiçi dergiler de de 60"ı aşkın bilimsel makalesi yayınlanmıştır. Prof. Dr. Hüseyin AKAN, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı"nda ""Anjiyografi ve Girişimsel Radyoloji"" biriminin de kurucusudur.

   Bütün bu verilerin işaret ettiği üzere anlaşılıyor ki Sayın Prof.Dr.Hüseyin AKAN, rektör olarak atanabilmesi konusunda gerek ve şart olan liyakate haiz bir bilim adamıdır ve atanmıştır.

  Şimdi kendisinden beklenenler;

  Akademik kariyeri ve bilim adamı kimliği ile 19 Mayıs Üniversitesi"nin gerçek bir bilim yuvası olabilmesi yolunda sağlam adımlar atmasıdır. Önceki dönemlerde örneğine çok rastladığımız siyasi kadrolaşmalardan olabildiğince uzak durarak , bilim temelli, gerekli donanıma sahip, ilimi hedefleyen, insanı merkezine alan, çağdaş, verimli, çalışkan ve üretken bir ekiple birlikte özlenen; dürüst, tutarlı, modern ve tarafsız bir yönetim sergileyebilmesidir. Mezuniyet törenlerinde Türk Milletini ve tek amacı eğitim,öğrenim olan yavrularımızı rengarenk ordulara! ayırmadan  başarıyı kutlayabilen, ciddi, kuşatan ve kucaklayan, vakarlı bir bilim adamı duruşudur. Şehrimizin ve üniversitemizin  buna  ihtiyacı var.

  19 Mayıs Şehrine ve 19 Mayıs Üniversitesi"ne hayırlı ve yakışır olsun…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Kelleci Arşivi
SON YAZILAR