Masalcı Dede Kavaklıgil

Masalcı Dede Kavaklıgil

Büyüklere Masal

Gökte uçan Kartallar
O acıyı gördü..
"Yaşanır gider gerçekler
Döner gelir
Bir gün masal olur.."

Bir zamanlar Mavi Gözlü Sarışın bir adam vardı. Ülkesine yedi koldan devler saldırmıştı. Önce denizden, sonra karadan, daha sonra havadan. Öteki kollar ülke içindi. Yani işbirlikçi  hainler..

Halk yoksul ve bitkindi. Baştaki hükümdar koca halkı sürü, kendini akıllı çoban varsayardı. Köpekbalığı görüntüsüne giren de canavarlar, denizden karaya çıkmayı denediler. ülkeyi öyle ele geçirecekti. Ama olmadı.

Sürünün başı çoban uyurken Mavi Gözlü Sarışın Adam, Çanakkale denen sırtlardan canavarları gözetliyordu. Öyle bir patırtı, çatırtı  koptu ki.. Deniz alev alev kabardı, yandı. Kaçan kurtuldu, kaçamayan yanıp boğuldu. Denizin dibini boyladı.

Mavi Gözlü Sarışın Adam dünyay ün saldı. Ülke halkı baş tacı yaptı O'nu. Devler durur mu? Daha da çoğaldılar. İşbirlikçiler içeriden, onlar dışardan ülke topraklarına bu kez karadan ve havadan saldırdılar.

Mavi Gözlü Sarışın Adam halkıyla birlik olup yılmadan savaştı. Yurdunu dev düşmanlardan kurtardı.  Yepyeni bir düzen kurdu. Sürü görülen halk artık saygın birer vatandaştı.

Kendini akıllı çoban varsayan hükümdar, düşmana sığınarak gizlice yurdundan kaçmıştı. Devler boş durmuyordu. Yenilginin acısını çıkarmak istiyorlardı.

İçerideki işbirlikçileri gizli gizli besliyor, yurtta yer yer isyanlar çıkartarak ülke kalkınmasını önlemeye çalışıyordu. Yıl 1937.. Mavi Gözlü Sarışın Adam, ülkeenin başbakanıyla birlikte Tunceli denen yerde Murat Nehri üzerinde yaptırdığı Singeç köprüsünün açılışını yapacaktı.

Köprü üzerinde karakol vardı. Devden düşmanın beslediği Seyit Rıza denen kişinin adamlarınca karakol basıldı. 33 asker şehit edildi. Gökte uçan kartallar bu acıyı gördü. Peşinden telefon hatları kesildi. Pusular kuruldu. Malazgirt köprüsü havaya uçuruldu. 56 asker daha parçalanıp şehit düştü. Gökte uçan kartallar bunu da gördü. Çok irkildiler.

Yürek burkucu bu olayı yapanlar bir direğe bağlanıp kurşuna dizildiler. Gökte uçan kartallar şağıya indi. O hainlerin gözlerini oydu. Dilerim böyle olaylar bir daha yaşanmaz.

Dua böyle ama.. İşbirlikçilerin uzantıları hâlâ hainlerin ardından timsah gözyaşı dökedururlar! Her fırsatta Mavi Gözlü Sarışın Adam'a sataşıp kin kusarlar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Masalcı Dede Kavaklıgil Arşivi
SON YAZILAR