BU NASIL İŞ ANLAMIŞ DEĞİLİM

                Dünkü yazımızda meclis üyeleri ile ilgili detaya girme imkânı bulamadığımdan bugün meclis listeleri ile ilgili bazı yorumları yapmak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki MHP İlkadım içesi listesini gördüğüm an seçim Erdoğan Tok'a hayırlı olsun dedim, bunu söyleme nedenim MHP'nin ilkadım ilçesindeki oyu belli, alacağı oyun tamamına yakınını Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin toplumdaki itibarları ve alacakları oy doğrultusunda Başkanlık seçimini kazanma şansı olacaktır. AK Parti'ye sıra gelince durum çok farklı Belediye Başkan adayının veya meclis üyelerinin oy almalarına gerek yok, AK Parti'nin aldığı oyu kaybetmeseler yeterlidir. Biraz daha açık konuşmak gerekirse Erdoğan Tok'a oy verecekler markaya oy verecekler, Necattin Demirtaşa'a oy verecekler kişilere oy verecekler, bu dediğimi en iyi bilmesi gerekenler ise teşkilat mensuplarıdır. Hal böyle olmasına rağmen MHP ilçe teşkilatının Necattin Demirtaş ile birlikte yaptığı listeye sadık kalmaksızın kafasına göre bir liste yapıp ilçe seçim kuruluna vermesi MHP adına intihardan öte bir şey değildir. Ben listeyi ilk gördüğümde bunun altında bir çobanoğlu var onu öğrendikten sonra konuyla ilgili yazı yazarım diye düşündüm ve gerçekten de dediğim gibi oldu, işin içersinden çok farklı bir siyasi operasyon çıktı. Nedir bu farklı operasyon derseniz Recep Güleroğlu Şaban Kılıç'ın karşısında İl Başkan adayı olmuş, seçimi kaybetmiş bir arkadaş, ilk kongrede İlkadım ilçe Başkanı da ona karşı Şaban Kılıç'ı desteklemişti ancak daha sonra Şaban Kılıç'la ters düşmüş, bir takım olaylar yaşanmıştı. Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce MHP içersinden bir arkadaş bana demişti ki İlkadım İlçe Başkanı liste ile ilgili tüm yetkiyi Genel Merkezden almış, hiç kimseyi dinlemeden liste yapacak, ben de olur mu öyle saçmalık demiştim ama arkadaş haklı çıktı.

                Peki, bu operasyonun arka planı nedir? Derseniz İlkadım Belediyesini kaybettirme operasyonudur, bunu yaptıran iradenin amacı istikbalde partiyi tekrar ele geçirerek Milletvekili olmak, bunların kimler olduğunu da üç aşağı beş yukarı toplum biliyor burada tekrar yazma gereği duymuyorum. Öyle enteresan bir liste yapılmış ki anlatması mümkün değil, İlkadım ilçesinde MHP seçimi nasıl kaybeder diye birisine liste yap deseler ancak bu kadar kötü bir liste yapardı, düşünebiliyor musunuz, listede tek bir tane Trabzon kökenli  isim yok, bunu bir tarafa bırakalım dört yıl İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekilliği yapmış Muhammet Bektaş gibi etkili bir isim listede hiç yok, Cemalettin Kola gibi güçlü bir isim Büyükşehir'e gidecek sıralamada yok, toplumun teveccühünü kazanmış bir Allah kulu listede yok. Listede tanıdık kimler var derseniz benim tanıdığım sadece Mücahit Uydu ile daha önce Fazilet Partisinden aday olup kaybeden, geçtiğimiz 2009 seçimlerinde Süleyman Kaldırım ile beraber olduğu için toplumun tepkisini alan ve seçimi kaybetmesine neden olan Kavaklı arkadaşın dışında tanıdığım tek bir kişi yok. Sorarım size bu nasıl bir liste? Bir insan kendi Partisine bu kadar nasıl darbe vurabilir aklım hafsalam almıyor. Diyeceksiniz ki sana ne boş ver, insan şunun veya bunun kazanmasına veya kaybetmesine üzülmüyor, siyasette yapılan çirkinliklere isyan ediyor. Umarım düzeltme süresinde bu hatalar düzeltilir de adilane bir seçim olur. Dün İl başkanı Şaban Kılıç ile İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş birlikte Ankara'ya MHP Genel merkezine gittiler bu konuyu görüşüp listeleri düzeltmek için bir hayli çaba sarf ettiklerini öğrendim umarım MHP Genel merkezi gereğini yapar aksi halde İlkadım da MHP kendi kalesine golü atmış durumda haberiniz ola.

                MHP'nin Atakum ilçesindeki meclis üyeleri listesini yapan arkadaşları alınlarından öpüyorum adam gibi on numara liste yapmışlar bir liste ancak bu kadar düzgün olur, gerek demografik yapı, gerek meslek grupları, gerek ise tahsil durumlarına bakıldığında on numara bir liste olmuş, emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum. CHP'ye gelince ilkadım da yaptığı liste çok ama çok kötü bir liste toplumu  tepkisi bir yana CHP kökenli insanların dahi  büyük oranda tepkili olduğu isimleri listelerin ön sıralarına koymuş olmaları bırakın seçimi almalarını engellemek meclisteki  sandalye sayısını dahi ciddi  oranda düşürecek bir liste. Vedat Yılmaz insan olarak sevdiğim iyi bir insan ancak ekibi çok kötü olduğundan  bırakın seçimi almayı hatırı sayılır bir oy alacağını dahi düşünmüyorum. Dün ziyaretime gelen bazı CHP'liler üzülerek partimize oy vermeyeceğiz demeleri ne kadar haklı olduğumun delili idi. Atakum da CHP'nin de listesi güzel, Ak Partinin de listesi güzel sadece Turan Çakır'a bir tepki var onun dışında listelere tepki yok. Atakum da sadece meclis üyeleri değil adayların üçü de biri birinden güzel insanlar. İshak Taşçı sevecen kişiliğiyle göz dolduruyor, Necdet Çamaş güler yüzü, herkesi kucaklaması, parti içi muhalefeti susturması ona şans getirdi, Metin Burma ise ağır ağabey olarak herkese ağabeylik yapan bir kişilik olması nedeniyle Atakum'un favori adayı. Keşke tüm ilçelerde partiler Atakum da ki adaylar gibi adaylar koysalar da bize de eleştiri yapma fırsatı çıkmasaydı.

                Bu arada siyasi yoğunluktan gözden kaçan bir gelişmeyi siz değerli okurlarımla  paylaşma fırsatım olmadı, basın camiasında yeni bir hareketlilik oldu, şehrimizin ilk yerel gazetesi bundan bir kaç aya önce el değiştirmişti, ancak satın alan arkadaşımız özellikle bir köşe yazarının yazıları nedeniyle ödemek zorunda kaldığı yüklü tazminatlar nedeniyle(Bize de ödedi) bunalmış olacak ki gazeteyi satın aldığı  fiyatın altında bir rakama sattı. Gazeteyi kim satın aldı derseniz resmiyette ismi duyulmamış bir arkadaş ancak aldığım duyumlara göre bir Belediye Başkanı satın almış. Gazeteyi satın alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun derken bir hatırlatmada bulunmak istiyorum gazeteyi basan matbaaya ödedikleri rakamı duydum çok uçuk bir rakam biz aynı şartlarda yüzde yirmi, yirmibeş civarında daha ucuza basmaya hazır olduğumuzu hatırlatarak sözlerime son vermek istiyorum. Kalın sağlıcakla                                                                           

                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR