BU MU İKTİDARA YÜRÜMEK?

  Partilerin oy oranları onlara olan teveccühle ölçülür, bunun da en önemli göstergesi yaptıkları mitinglerdeki kalabalık, kongrelerdeki salonları doldurma, sokakta yürürken vatandaşın teveccühü en önemli ölçülerdir. Ak parti ilk kurulduğu 2002 yılında Samsun’da yaptığı mitingde Cumhuriyet meydanını nasıl doldurduğunu görmüştük, o fotoğraf hala daha Ak parti Genel merkezinde duruyormuş. Neden bunu söylediğime gelince, önceki gün İYİ partinin il kongresi vardı, ben şahsen salonun dolup sokağa taşacağını, dışarıya da televizyonlar konup gelen partililerin Genel Başkanlarını dışarıdan izlemek için izdiham oluşturacaklarını düşünmüştüm. Ancak Meral Hanımın konuşma yaparken çekilen resimleri ve video kayıtlarını görünce şaşırmadım desem yalan olur. İktidara yürüdüğünü iddia eden bir partinin karadenizin en büyük şehrinde yaptığı il kongresinde Genel Başkanın da katılmasına rağmen salonun yarısının boş olması bende büyük hayal kırıklığı yarattı. Fotoğrafları görünce acaba Genel Başkan gelmeden mi çekildi dedim, daha sonra internet sitelerinden yaplan canlı yayınlara bakınca Meral hanımın konuşma yaparken yayınlanan haberlerde de durumun aynı olduğunu görünce bu mu? sizin iktidara yürüyüşünüz demekten kendimi alamadım.
   Konuşmaya sıra gelince mangalda kül bırakmayan bu arkadaşların yaptığı il kongresi buysa alacakları oylar da açık ve net ortada, ellerindeki vekil sayısını muhafaza ederseler onlar için büyük bir başarı. Hasan Aksoy seçimi kazandı hayırlı olsun ama önemli olan kongreyi kazanmak değil ki, önemli olan o salonu ağzına kadar doldurup, hem Genel Başkanı toplum önünde onore etmek hem de kamuoyuna işte biz buyuz, iktidara yürüyoruz diyebilmekti. On yedi ilçe Başkanı birer minibüs adam getirselerdi o salon dolardı, olmadı Erhan Usta Havza, Kavak, Vezirköprü, Ladik bölgesinde çok güçlüyüm iddiasında o bölgeden üç, beş minibüs adam getirseydi yine bu rezalet yaşanmazdı. Olmadı Millet ittifakının elinde iki büyük Belediye var onlardan yardım istersin, diğer illerden istersin, meclis üyelerin var onlardan istersin, istersin de istersin, yeterki salonu doldurmaya niyetlen her türlü çaresini bulursun.
  Bu kongrenin toplumda bıraktığı intiba İYİ partinin yüzde onların biraz üzerinde bir oy alabileceği, değil iktidara yürümek mevcudu zor koruyacağı yönünde olmuştur, birkaç yalamanın yazıp, çizmesiyle bu işlerin olmayacağı da ortaya çıkmıştır. Toplum her şeyin farkında kimin çalıştığını, kimin rol yaptığını, kimin de şov yaptığını çok iyi biliyor. Siyaset azim ister, çalışkanlık ister, fedakarlık ister, ilçe, ilçe dolanıp yemek yemelerle, sosyal medyalarda fotoğraf vermelerle bu işler olmaz. İlçelerde verilen pozların üçte biri o salona gelmiş olsaydı bugün çok farklı şeyleri konuşacaktık, işte iyi partiye olan teveccüh, vatandaş iyi partiye teveccüh etti, bu bir iktidar yürüyüşüdür diyebilecektik. İYİ partinin İlkadım’da aldığı seçim sonucu kendi başarısı değil, Necattin Demirtaş’ın şahsi oyu ve vatandaşın Erdoğan Tok’a tepkisi olduğunu unutmasınlar. Ayrıca şu andaki iki vekilin birinin MHP den seçildiğini de unutmasınlar, öyle üç vekilmiş, yüzde on beş, yirmilermiş tamamen hayal olduğunu bu kongre açıkça ortaya koymuştur.
   Hasan Aksoy bu performanslamı seçime girecek, seçimi alacağı yüzde yüz belli olduğu bir il kongresinde dahi kongre salonunu dolduramazken meydanları nasıl dolduracak, heleki delegeler seçime ilgi gösterip oy kullanmaya gittilerde salonun yarıya yakını doldu, onlarda ilgi duymamış olsalardı Meral hanım boş salona konuşacaktı. Altıyüz elli civarında delege oy kullanmış, bildiğim kadarıyla salon iki bin kişilik delegelerin dışında elli, yüz de delege olmayan partili gelmiş, salonun yarıya yakını dolmamış, bin küsür kişilik kısım boş kalmış. Bu şartlarda mı? seçime gidecekler, Samsun’da  durum böyleyse diğer illerin durumun çok daha farklı olduğunu düşünmüyorum, Samsun gibi Karadenizin en önemli şehirlerinden biri olan bir şehirde durum buysa vay geldi İYİ partinin haline, bu şartlarda Samsundan iki vekil çıkarmaları dahi hayal.
   Geçtiğimiz hafta kavak, Ladik, Havza bölgesindeydim vatandaşın durumu nedir bir bakayım dedim, iktidara tepkili olduğunu düşündüğümden kime oy vereceksiniz, Erhan Usta buralı destekler misiniz diye sorduğumda kimse  evet destekleriz demedi, herkesin dediği listelerde değişiklik istiyoruz, bu Vekillerden bıktık, artık yeni yüzler görmek istiyoruz ifadesi olmuştur. Anladığım şu ki vatandaş tüm siyasi partilerde ciddi anlamda yeni yüzleri görmek istiyor, Erhan Usta’dan tutun da Ahmet Demircan’a dek ciddi anlamda değişiklik beklemekte. Hele Demircan’ın sağlık teşkilatında yaptığı atamalara öyle büyük bir tepki varki anlatamam. Ak parti sağlık teşkilatından oy beklemesin, sadece sağlık teşkilatından mı derseniz elbette değil kendi köyünden oy alamayan Demircan gibi isimler hala daha listelerde olursa büyük sıkıntı. Numan Kurtulmuş illa da Demircan’ı Vekil yapmak istiyorsa Erbaa’dan koysun zaten orada oturuyor. Kanaatimce durum anlaşılmıştır bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR