BIKTIK

Seçim dönemi yaklaşmaya başladığında, ülkenin tüm sorunlarının bir tarafa bırakılarak, bütün oluşabilecek olumsuzluk veya olumlu gelişmelerin seçim sonuçlarına bağlanması bir gelenek oldu ülkemizde.
Daha önceki seçimlerde sık iktidar değişiklikleri olduğu için,seçimin galibi belli olduğunda ,kazanan parti başkanlarının yaptığı konuşmanın ilk giriş cümlesi ‘’Enkaz Devraldık’’ olurdu.
2002 den itibaren bir başka partinin varlığını görmediğimiz için, ‘’Enkaz Devraldık’’  edebiyatını unutmuşken, Bu söylem ummadığımız bir yerden geldi ve bizi heyecanlandırdı. Bu Amerikanın seçiminden sonra, iktidara gelen yeni başkanın söylediği cümle idi, gülümsetti bizi.
Enkaz devraldık söylemini yapanlar, seçim kaybettiktin sonra ‘’Enkaz Devrediyoruz’’ diye bir cümle kurmazdılar. Enkaz alınır, Enkaz devredile devredile uzun süreli iktidar dönemine geldik.
İktidarda , iktidara seçim mağlubiyeti yaşatamayanlar da katı bir propaganda dönemine girdi. Bu katılık halklar arasında uçurumlar oluşturmaya aday iken, söylemlerde bir yumuşama hiçbir zaman görülmedi.  
Yarın yapılacak bir seçim sonucunda  farklı bir parti iktidara gelsin ilk söylem ‘’Enkaz’’ söylemi olacaktır.
Kaybedenlerde, kaybetme nedenlerini değilde , hatalarını başkaların üzerine atma konusunda mükemmel çalışmalar yapacak ve onların pompaladığı söylemler halk arasında tartışma nedeni olacak.  Kaybeden ,kazanana ‘’Koyun’’  derken, kazananın da aynı söylemle karşılık vereceğini defalarca yazdım ve veriliyor da , her ne kadar duymak istemeseniz de, bir değişik hayvan ismi kullanılarak yapılıyor bu.
İşte böylesi ucuzlaştırılmış, basitleştirilmiş propagandaların halk arasında sorun olduğunu, bu çağda okuduğunu anlayan, internetten her bilgiye ulaşabilen halka cahil muamelesi yapar gibi bazı şeyleri diretmenin anlamsızlaştığı ve artık istenilmediğini, siyasilerin görmesi gerekmektedir.
Bıktık,
Kendi fikirlerini zorla kabul ettirmeye çalışanlardan. Seçim çalışmaları için yapılan savurganlıktan. Seçim çalışmaları için yaptığınız gürültü kirliliğinden, çevre kirliliğinden,
Bıktık,
Her yapılan faaliyette, yenilikte sürekli olumsuzluk görülmesinden,Bu gün söylenenlerin yarın unutulmasından,Kaybedilen  seçimlerin hataların başkasında aranmasından, yenilginin faturasının halka çıkartılmasından,
Bıktık,
Seçim çalışmalarında ki beceriksizliklerin halka mal edilerek, zafer kazanmış komutan edasıyla  makam koltuklarına sarılmasından. Her yenilgiye  kılıf bulunduktan sonra hiç öz eleştiri yapılmamasından, geçmişten ders alınmamasından,
Bıktık,
Seçim çalışmalarında halkların kutuplaştırılıp tarihimize, atalarımıza küfür ettirilmesinden. Sırtını dine dayayarak ondan nemalananlardan, sırtını Atatürk’e dayayıpta nemalanmaya çalışanlardan kısaca, hem dinin hemde atalarımızı amaçları doğrultuısunda kullanılmasından.
Bıktık, Bu söylemlerin kutsal değerlerimizi, birleştirici unsurlarımızı, yeni gelen nesillere kötü olarak aktarılmasından ve bu  büyük tehlikenin siyasilerce ortak payda olarak anlatılmamasından

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR