Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

BANANE’CİLERE AÇIK MEKTUP

 

Merhaba değerli okurlar; yazacak o kadar çok şey var ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Hani derler ya: köprünün altından çok sular geçti. O sular geçti geçmesine de giderken de bir çok şeyi de beraberinde götürdü. Hani o mangalda kül bırakmayanlar nerede? Hani ufak tefek bilgi kırıntılarıyla ahkâm kesenler nerede? Ben size söyleyeyim nerede olduklarını. Menfaatlerine en ufak bir zarar gelmesin diye, suya sabuna dokunmadan, yiyip, içip oturuyorlar.

         Değerli okurlar; gittiğim her platformda insanların sorunlarını mecburen dinliyorum. Evde oturmak istemeyen genç kızlar, para kazanmak için hayata atılmak istiyorlar. Malum geçen ki sınavda dahi bildiğiniz engeller uygulandı. Artık o malum engeller herkes tarafından sineye çekildi de, benim asıl konuşmak istediğim şu VURDUMDUYMAZLIK, BANANECİLİK VE KAMPLAŞMALAR. SORUYORUM ŞİMDİ ONLARA: "ELLERİNİN ALTINDA OLAN FABRİKA YA DA İŞ YERLERİNE KAÇ GENÇ KIZI İSTİHDAM ETMİŞLER? ELLERİNİN ALTINDA OLAN TV KANALLARINDA KAÇ MAĞDURUN SORUNLARININ YANSITMIŞLAR?" ONDAN SONRA DA BİLMEM KAÇINCI KEZ UMRE ZİYARETİ YAPARLAR. BİR MAĞDURA EVİNİ KİRAYA VERMEDİĞİ HALDE… BENCE OLMAZ BÖYLE, SEN GELEN MAĞDURU KAPINDAN ÇEVİR. SONRA DA MANGALDA KÜL BIRAKMA. ONLARIN VİCDANI RAHAT MI BİLEMEM AMA SORULACAK SORULARA CEVAPLARINI HAZIRLASINLAR.

         Değerli okurlar; başımı yastığa koyduğum zaman, kimseye haksızlık yapmadığımı düşünüp Dünya"nın en mutlu insanı ben oluyorum. Ama işlerim gereği o kadar ikiyüzlü, nefislerinin telaşına düşmüş hep ben, daima ben diyen o kadar çok insanla karşılaştım ki bilemezsiniz. Ama çok güzel bir fikir aklıma geldi. O ikiyüzlüleri içeren bir kitap yazacağım. Biliyorsunuz eşimin işi gereği Konya' da yaşıyorum. Mükemmel bir yer. Hele hele Mevlana önemli bir değer. AMA MEVLANA' NIN DEDİĞİ GİBİ '' YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL.'' Ama bu cümleyi bildiği halde bu cümleye riayet etmeyen çok insan gördüm. Ama sırası geldiği zaman mangalda kül bırakmıyor bu insanlar. Bu evrensel söyleme kulak asmayan bu insanların söylediği ile yaptığı asla aynı değil. Yeryüzünde bu insanla çoğunlukta maalesef. Böyle insanlara şu notu iletmek isterim. Aynaya bakıp, konuşmaya sıra geldiği zaman bol bol ahkâm kesiyorsam söylediklerimi kendim yapmalıyım. Hele hele şu mübarek günlerde kendimi hesaba çekmeliyim. Herkesi bol bol eleştiriyorum. Kendimide eleştirmeliyim. Ravza-i Mudahhare' de döktüğüm gözyaşları, umreden döndüğüm zaman kalbimdeki bütün kötülükleri akıtmalı. Kiracımda bayram yapsın diye bir aylık kirayı almasam daha iyi olur. Komşuma iftira atmamalıyım. Değerli bir sahabe evine kedi almamıştı. Evdeki fare komşusunun evine kaçar diye... Bunu hatırlamalıyım dese tuttuğu oruçlar hakkıyla yerine ulaşır zannediyorum.
         Değerli okurlar; geçen gün, bir profesörle görüşme yapmıştım. Orada da şu soruya muhatap oldum. Şu Müslümanlar neden geri kaldı. Bu malum soru bana her yerde soruluyor. Cevabım hazır ve net: ÇALIŞMAMAK, VURDUMDUYMAZLIK, GRUPLAŞMALAR. Selamlar.

NOT:

EVLİLİK REÇETESİ

SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ

HAYATLA BARIŞIK MISIN?

HER KADIN BİR DÜNYA' DIR

        İSİMLİ KİTAPLAR SAMSUN ENDÜLÜS KİTABEVİ' NDE MEVCUTTUR. DEĞERLİ OKURLARIMA DUYURUYORUM.            

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR