AK Parti Gençlik Kolları Başkanı’nın ...

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı"nın görevden alınma süreci

Geçtiğimiz hafta Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Genel merkez tarafından görevinden alındı. 2,5 yıl önce Ali Akyüz"ün İl Başkanı olması ile istifa eden Hakan Karaduman"dan sonra yoğun talebin olmasına rağmen, İl Başkanlığındaki bazı etkili isimlerin ve bir milletvekilinin teklifi doğrultusunda Mustafa Eyüboğlu gençlik kolları başkanlığına getirildi. Hepimizin malumu, aradan belli bir süre geçtikten sonra kongre yapılıp, kongre ile yeniden seçimi kazanan Mustafa Eyüboğlu daha sonra neden görevinden alındı?
Aslında bu sorunun cevabını siyasetle ilgilenen birçok insan bilir. Ancak gençlik kollarındaki bazı arkadaşlarımız bilemeyebilirler veya bilirler ama bildiklerini söyleyemezler. Gençlik kolları başkanını ilk göreve getirenlerin başında bebek yüzlü vekil olmasına rağmen, görevden alınmasında da en büyük rolü yine bebek yüzlü ve de yakışıklı vekilin aldığı bir gerçek. İl teşkilatının da bu konuda onayı olmasa görevden alınması söz konusu olamazdı. Ancak neden bu noktaya gelindi de bu arkadaşımız, hem il teşkilatı ile hem de bebek yüzlü vekille ters düştü?
Bilmem hatırlar mısınız? Bundan iki yıl önce Çanakkale TIR Savaşları olarak adlandırdığımız bir olay vardı. Şehirdeki dinamikleri ayağa kaldırıp, birbirine veren olayın nasıl olduğunu az irdeleyecek olursak bazı tespitleri daha rahat yapacağımız kanaatindeyim. Her yıl Mart ayında kutlanan, Çanakkale Savaşları"nın yıl dönümü etkinliklerinin 2006 yılı kutlamalarına gençlik kolları bir başka ilden Tır getirip, içerisinde fotoğraf sergisi açmak isteyince, bizim bebek yüzlü vekil bize gelerek bu Tır"ı şehre sokmayın, sokarsanız imajınız yerle bir olur deyince, bizde elimizde mevcut olan Tır"ı Çanakkale Savaşları ile ilgili seyyar müze haline getirerek, istedik ki gençlik kolları bu Tır ile programlarını icra etsin. Ancak diğer Tır ile ilgili programı yapanlar da programlarından vaz geçmek istemiyordu. Bizim bebek yüzlü vekil o TIR bu şehre girmemeli deyince biz de sokmadık ve meşhur TIR savaşları başlamış oldu. Burada en çok kullanılan isim gençlik kolları başkanının ismi oldu. Zira ha bire çocuğa gaz verip, bir yandan bizim aleyhimizde konuşturdu. Diğer yandan kendisi onunla beraber oldu, neticede ise  bizim bebek yüzlü vekil daha önce bize gaz verip, bizi ayağa kaldıran sanki kendisi değilmiş gibi beni arayıp, bu Tır şehre girmeli demesin mi? Bu kez ben dedim ki; olmaz arkadaş biz adam gibi iş yapıyoruz. Sen dedin, biz yaptık, şimdi ise tam tersi bir durumu uygulamamızı istiyorsun olmaz öyle şey. Zamanında farklı söyleseydin onu yapardık, şimdi ise bu dediğini yapmanın adamlıkla uzaktan, yakından ilgisi yoktur.
Gençlik kolları başkanını bir yandan bizimle kavga ettirip, her türlü aleyhte sözleri söyleten vekil, diğer yandan kendisi  24 saat birlikte eğlenip, her türlü haltı karıştırıyordu. Bu birliktelik bir futbol!...maçında kalede bulunan kalecinin kalesine, ikisinin  birden gol atmasına benziyor. Böyle olunca ortalık toz  duman olup, bozulma noktasına geldi. Ayrı kalelerde futbol oynamalarına rağmen aynı  kalecinin kalesine gol atmaları!.. elbette doğru değil. Amma ve lakin madem bu futbol işine beraber başladılar, sonuçlarına da birlikte katlanmaları gerekirdi. Bizim geçlik kolları başkanı arkadaşımız, vekilin dokunulmazlığını unutmuş veya hesap edememiş olmalı ki Kemal Sunal"ın dediği gibi Ağanın pisliğinin  üstüne pislik olur mu durumuna düştü. Elbette ki olmaz olursa işte halin böyle olur, görevinden olursun. Sen sen ol bir daha kiminle top oynayacağını, kimin kalesine nasıl gol atacağını iyi hesap et. Henüz gençsin bu sana ders olsun. Kalın sağlıcakla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR