2023’e veda ederken

Koca bir yılın sonuna geldik sayılır. 2023 yılı kimilerine mutluluk, kimilerine ise mutsuzluk getirdi. Kimileri başarılarına başarı katarken, kimileri hedeflerini gerçekleştiremedi. Hepimiz aynı oksijenden faydalansak da, aynı güneşten ısınsak da hayatlarımız hep farklıdır. Yaşadıklarımız aynı değildir. Bir sene önce mutluysak, bir sene sonra mutsuz olabiliriz. Onun için bu hayat macerasında hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamak gerek.

Ülkemizin penceresinden 2023 yılına bakarsak, çok da mutlu geçtiği söylenemez. Daha senenin başında yaşadığımız depremler, ülkemizi derinden etkiledi. Kaybettiğimiz onlarca vatandaşımız, yaralanan vatandaşlarımız ve izine bile rastlanmayan vatandaşlarımız… Kısaca tanımlamak gerekirse, deprem sonrası ülke olarak depresyona girdik. Zamanla atlattık diyebiliriz ama deprem bölgesinde hala bunun atlatıldığını düşünmüyorum. Hal böyle oldukça ülkemiz için 2023 yılı hüzün yılı olarak kaldı.

Depremin hemen sonrasında ise seçim sürecine girdik. Bu süre zarfında ittifaklar kuruldu. Sonra bu ittifaklar dağılır gibi oldu dağılmadı. Daha ülke olarak depremin şokundayken, seçim sürecinin içinde bulduk kendimizi. Deprem bölgesinde acısını yaşayanlar acısını yaşamaya devam ederken, hep beraber bir ‘dünya meselesinin’ peşine düştük. Seçim sürecinin sonucunda Sn. Cumhurbaşkanı tekrardan seçilerek, yola devam dedi.

Yılın sonuna geldiğimizde ise, CHP’de yenilikçilerin sesi gürleşmeye başladı. Kurultaya giden süreçte, sadece CHP tabanı değil, CHP’li olmasalar da seçimlerde CHP’ye oy veren kesim de Sn. Kılıçdaroğlu’nun artık bırakması gerektiğini söylüyordu. Kemal Bey ise bu seslere kulak vermedi ve kurultayda tekrar aday oldu. Yenilikçilerin adayı Sn.Özgür Özel, rakibi Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultayda yenerek CHP’nin başına geçti.

Yukarıda anlattığım olaylar, Türkiye’de hepimizi etkileyen başlıca olaylardır. 2023 yılı herkes için farklı olsa da içimizi yaralayan depremlerden dolayı bizim için zor bir yıl oldu.. 2024 yılının tüm herkese mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rıza Yavuz Arşivi
SON YAZILAR