YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

İki yıl aradan sonra yüz yüze eğitim 6 Eylül itibariyle başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenle başlayan 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze devam etmesi ümidiyle, tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz. İki yıl okullarından, öğretmen ve öğrencilerinden uzak kalan eğitim kadrosunun, hem birbirlerine hem de okullarına özlediklerini düşünmekteyiz. Online olarak yürütülen iki yıllık eğitim-öğretimin; kısmen de olsa öğretmen-öğrenci ilişkilerinde kopukluğu önlediği kanaatindeyiz. Zira, Koronavirüs nedeniyle okullar kapatılmış, zaman zaman kısmen eve kapanma yaşanmış ve insanlar olabildiğince birbirinden uzak yaşamak zorunda kalmıştır. Bu uzaklaşma, öğretmen-öğrenci ilişkilerinde de kendini göstermiş ama online eğitimle mümkün olduğunca kopukluk önlenmiştir.

Ülkenin ve milletin, vatanın ve devletin ayakta durmasının teminatı gençlerdir. İyi bir gençlik yetişmesi için de iyi bir eğitim gerekmektedir. Çocukluğu ve okul dönemi iyi geçmeyen çocuklardan iyi bir sonuç almak mümkün değildir. Yüksek hedeflere sahip bir gençliğin oluşması için, pozitif dönem geçiren çocukluk yaşanması lazım gelir. Çevre ortamı, aile iç yaşam ve okul dönemleri; çocukların ruhsal gelişimlerine en çok etki eden unsurlardır. Bu dönemlerde edinilen alışkanlıklar daha sonraki dönem için duruş oluşturmaktadır. Duruşu netleşmemiş, vizyonu oluşmamış, ruhsal gelişimini tamamlayamamış gençlerin; ülkeye, vatana, millete ve devlete sağlayacağı artıları da yoktur. Bu gelişimin sağlanmasında en önemli fonksiyonel görev öğretmenlerdedir. Her ne kadar sorumluluk ailede olsa bile, bu konudaki başarı daha çok öğretmene aittir.

Yüz yüze eğitimi önemsiyoruz. Dünyada sorun haline gelen Koronavirüs nedeniyle bir çok ülke hala online eğitim yapmaktadır. Her ülkenin gerçekleri birbirinden farklıdır. Sağlık konusu her devletin vatandaşları için öncelikli konusu olmakla birlikte, takip edilen metot ve yöntemler her ülkede aynı değildir. Sağlığa verilen önem de her ülkenin en öncelikleri arasında farklılık arz etmektedir. Ülkemizde; vatandaş lehine gerekli olan her konu devletin milleti için planladığı en öncelikler arasındadır. Sağlık, eğitim, güvenlik, adalet gibi devletin birinci derecede yapmakla yükümlü olduğu konuların hepsi ülkemizde birinci öncelikli başlıklar arasında yer almaktadır. Her öncelikli konuda en başarılı sonuçların aynı derecede alın(a)maması sürpriz sayılmamalıdır. Zira her konunun karakteristik yapısı farklıdır. Bu nedenle; başarılı sonuçların elde edilmesinde de aynı sonuçlar elde edilememiş olabilecektir.

2021-2022 eğitim-öğretim yılını yüz yüze geçirmek üzere karar alan kamu idaresini kutluyoruz. Her ne kadar Koronavirüs nedeniyle bir takım sorunlar ortaya çıkacaksa da elde edilecek sonuçların çok daha milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olacağına inanmaktayız. Bu yıl da online eğitime devam edilmesi halinde, öğretmen-öğrenci arasında büyük bir kopukluk oluşacak, öğrenciler derslerinden soğuyacak, çocukların gelecek hedefleri kalmayacak, hedef belirlemiş çocuklar da bu hedeflerine ulaşacak heyecanlarını muhafaza edemeyeceklerdir. Gençlik hedeflerinin oluşmasında ve bu hedeflerin gerçekleşmesinde en etkili pozisyon öğretmenlere aittir. Her öğretmen bu konuda başarılı olmasa da, gençlerin hedef belirlemesinde ve belirledikleri hedeflere ulaşmalarında öğretmenleri etkili olmaktadır.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerken, yüz yüze eğitimin de devamını Yüce Mevladan niyaz ederim. Gayretle çalışan, öğretmenlerinin tavsiye ve yönlendirmelerine itibar eden öğrencilerin başarılı olmaları sürpriz değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR