Yazmak

Yazılıcak o kadar çok şey varki samsunun,karadenizin,türkiyenin parmak basılacak derdi varki nereye dokunsan sorun nereyeye baksan dert gönül isterki şu köşeye güzel şeyler yazayım amma velakin bulamıyorum inanın arıyorum ama göremiyorum gözümü tepside yanan fındık kabuğu dumanı kapladı 'ki o duman can aldı.. utanıyorum..? Belediyelerin hayır kurumuna döndüğü her şehirde 3-5 yardım derneğinin oldugu insanlarımıza balık tutmak yerine balık yemenin öğretildiği ülkemizde hala yoksulluğun bu derece olmasından helede bu olayların samsunda olmasından dahada utanıyorum ne yapabiliriz ne yapabiliriz ... tabiki üstümüzden şu gaflet yorganını şu boşver- mişlik çuvalını atabiliriz o çuvala vatandaşlık sorumluluğunu,insan olmanın onurunu, dürüstlüğü, erdemi, paylaşmayı doldurursak her şey daha güzel olacak.
       
       Cehalet kötü tamam ama boş vermişlik,adam sendecilik,görmezden gelmek daha kötü ben öyle biri değilim o yüzden soruyorum 100.cü yıl bulvarında her 10--15 metrede bir alt yapı kapakları neden 10-15 santim aşağıda? şimdi nealaka diyeceksiniz ..efendim yollarda sadece otomobil yok motor- bisikletlerde var .evet evet bende motor sürücüsüyüm kardeşim ehliyetse var, ruhsatsa var, sigortaysa var, vergiyse alıyorsunuzda neden o motorun gidebileceği kalitede yol yapmıyorsunuz ille birilerin ölmesimi gerekiyor ayrıca bir uyarıda sürücülere ..unutmayın sizin 4 tekeriniz motorun sadece 1 tekeri emniyetli firen yapabiliyor lütfen bu şehirde sadece siz değil onlarca profesyonel motor sürücüsüde var (tüpcü, sucu, kurye, kargo) lüfen dikkat.
    
      Ayrıca 1 uyarıda saygıdeğer çok kıymetli şöförler odası başkanıma başkanım dolmuş şöförleri her halde tüm gün trafikte olduklarından yolların kendilerine ait olduğunu zannederek araç kullanıyor parkediyor ve davranıyorlar (araçta sıgara içmek gibi,1nolu dolmuş hattı şöförlerinin bilhassa akşam saatlerinde baruthane tarafında çift sıra parketmek gibi,yine baruhane tarafındaki üst yolda hız limitini aşmak aşarken diğer araçları sıkıştırmak gibi) şimdilik uyarıyorum bu arkadaşları ilerliyen zamanlarda şahitli hatta fotolu plakalarını yayınlıcamı sizinde bu konularda hassas olduğunuzu bildiğimden gereğini yapacağınıza inanıyorum .
 
      Haftaya yazı yazdırırlarsa gerçeklerde buluşmak üzere hoşçakalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR