TÜRKİYE'Yİ İLERİYE TAŞIYACAK YERLİ ÜRETİM: TOGG

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca Togg, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirkettir.
Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank TOGG’un fiyatının C Segment SUV bir araçla sınıfında rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacağını belirtmişti. C Segment İçten yanmalı ve daha düşük teknolojiye sahip araçlar şu an 800 bin TL ila 1 milyon lira civarı iken bu rakam elektrikli otomobillerde 1.5 milyon TL'den 3 milyon TL’ye kadar çıkıyor . TOGG için tahmin edilen 800 bin TL ila 1 milyon TL arası rakam satışa kısa bir süre kala resmi olarak ilan edilecek.
Togg'un logosuyla sadece Togg'a özel üretilen Amortisör, helezon Yay sistemi ve amortisör üst bilye ve takozunun görsellerini Bakan Varank paylaştı.
Otomobilin sarsıntı ve darbe emilimini sağlayan SÜSPANSİYON sistemi ile daha konforlu seyahat gerçekleşiyor. Gazlı veya yağlı olarak üretilen amortisörler konforu artırıcı en büyük etkenlerden birisi olarak öne çıkıyor. Ayrıca otomobilin sert darbeleri emmesine de imkan sağlayan süspansiyon sistemi yol tutuşu açısından da önem arz ediyor.
300 ve 500 km olmak üzere iki farklı versiyonla satışa çıkacak modelin bataryaları ise hızlı şarjla 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 dolabilecek.
Togg modelleri sadece bir otomobil olmayacak, 4 tekerlekli bir akıllı cihaz olarak kullanılacak. Yazılımıyla öne çıkacak Togg'lar internet alışverişi, ödeme, bağlantılı servisler gibi birçok önemli hizmeti kullanıcılarına sunacak.
İnce LED far tasarımı günümüzde otomobillerin en sık kullandığı tasarım olarak öne çıkıyor. Bu far tasarımı, ön tampon üzerinde aşağı doğru dikey uzanan gündüz LED’leriyle birlikte otomobile güçlü, agresif bir karakter çiziyor.
Siyah ve geniş ızgara üzerinde yer alan gri renkli lale motifleriyle Togg C-SUV Türk kültüründen de çizgiler taşıyor. Bu arada otomobil elektrikli olduğu için ızgarada hava boşlukları değil kamera ve sensörler bulunuyor.
Yerli otomobille ilgili çalışmalar her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde TOGG, Gemlik'teki tesisinde ilk deneme üretimini gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Şimdi de yeni bir hamle TOGG ve Farasis Energy ortaklığı olan Siro'dan geldi. Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze'de kurulan Batarya Geliştirme Merkezi'nde ilk bataryasını üretti.
Gebze'de kurulan Batarya Geliştirme Merkezi'nde bataryaların geliştirilmesi ve üretilmesi merakla bekleniyordu. Tesiste üretilen ilk batarya, yapılan testler sonucunda başarılı bulundu. İlerleyen aşamalarda tesiste elektrikli araçların dışında farklı alanlar için de batarya üretimi gerçekleştirilecek.
Önümüzdeki dönemde TOGG'un Gemlik'te bulunan fabrikasının da seri üretime başlamasıyla iki merkez arasında koordineli bir çalışma yürütülecek ve elektrikli otomobiller için gereken batarya modülleri ve paketleri Gebze'de üretilecek. 2023 yılından itibaren batarya üretimine seri bir şekilde başlanılacak. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Togg, ülkemizin güçlü yarınları için bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip, sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yerli ve milli otomobil TOGG'un test sürüşünü gerçekleştirdiği anları ve "Yolun açık olsun, tekerine taş değmesin Togg..." mesajını paylaştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşe Özdemir Arşivi

HAVF

26 Şubat 2024 Pazartesi 09:00
SON YAZILAR