Tbdt Yerine Bölünerek...

Tbdt Yerine Bölünerek Küçülme Politikası

            Biz millet olamadık mı siyasi şov yapacağız diye?

            Büyük düşünüp büyümek yerine küçük ve basit politikalar yaparak ayrıştırmayı yeğledik ne yazık ki. 90 yıldır tek millet olma gayretlerini boşa çıkartmak istercesine büyük bir efor sarf edildi milletimin üzerinde.

            Siyasetçilerimizin ileriye yönelik bilimsel, ilimsel halk ve millet adına bir bütün olarak düşünüp hayata geçirebilecekleri başka bir politikaları olmadığından yılları, milleti açılım şovlarıyla ayrıştırarak ve bölüştürerek geçirdi. 

Yok muydu zaten böyle bir ayrıştırma diye de düşünebiliriz. Vardı fakat olmaması gereken bir fitne ve fesattı.

Toplumun alt kesimlerinde içten içe gizlenilerek, yani kısacası insanları ayrıştırarak düşündüğünü insanlar kendilerinden dahi gizliyorlardı bu ayıp düşünceyi. Çünkü bu düşüncenin ve fikrin kendisini insanlardan veya da toplumdan yozlaştırarak ayrıştıracağını bu fitne ve fesadın kimseye yarar sağlamayacağını düşünüyorlardı.

Ve hatta kendisine karşı en büyük kötülüğün ve saygısızlığın kendi kendisine yapacağının düşüncesindeydi.

Bu ayıp sorgulamayı yapmaktan kaçınıyordu. Kısacası kendi kendine çelişen içten içe hesaplaşma içindeydi belki de.

Siyasetçilerimiz tarafından hiç konuşulmaması bile gerekirken bu ayrıştırma politikalarını;

Alt kimlik üst kimlik polemikleri toplumu öyle bir hale getirdi ki şimdide halk illere ve ilçelere göre ırk ve mezhep ayrışmalarına kadar ulaştı.

Günümüz politikacılarınca siyasi iktidar olabilmek için her şey mubah anlayışı gün geçtikçe toplumu gererek ayrıştırmaya doğru hızla gitmektedir diye düşünüyorum.

Siyasi polemik yapmak için kürt açılımı, alevi açılımı, roman açılımı, kısacası açanlar açılanlar oldukça toplum gittikçe ayrıştırılarak gerildi hiçte bir şey yapmadan. Bu sözler dahi yeterdi milletin bütünlüğünü bölmeye. 

Artık ayıplanmıyor ayrışmak ayrıştırmak tam aksine modernleşme olup adına da ileri görüşlülük ve demokrasi denildi ne yazık ki.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arnavut derken ben tamamını sayamıyorum, 72 buçuk millet varmış Türkiye de say desen kaç kişi sayar bilemem ama bize bu kadarını öğrettiler şimdilik, demokrasiciliği oynayan toplumun ilerici sözcüleri.

Ben de diyorum ki kim ne derse desin bu yurtta yaşayan millet Türk milletidir. Ayrıştırmak yakışmaz, yakıştırılamaz. Ayrışmak ve ayrıştırılmak ancak bağnaz ve ilkel toplumlarda olur. Kimse insanları bölerek kendince bir şey yaptığını zannetmesin. Bu zanlar sonuç itibariyle kin ve nefrete dönüşür ki buda hiç kimsenin işine gelmez. Hele de bu siyasi anlamda bölünme olursa ki öyle görünüyor yine ne yazık ki.

Bakın dostlar bizler burada illeri ilçeleri ayrıştırarak konuşurken ayrı ayrı siyasi polemik adına muhabbetleşirken PKK terör örgütü elebaşı ve Ermenistan nasılda birlik olup mesaj yayımlıyorlar biz Türk milletine karşı. Çünkü ben ve benim gibi düşünen toplumun birçok kesimi bu polemik kimlik siyasetini kabul etmediğimiz gibi cehaletle suçluyoruz. 

Zamanında Asala terörünce Türk büyük elçilerimiz tek tek şehit edildiler, Avrupa' nın ortasında.

Asala' nın uzantısı denilen PKK terör örgütü de binlerce askerimizi ve polisimizi, öğretmenimizi kısacası kendilerinden olmayanları şehit etmediler mi yıllarca?

Şimdide açık seçik Türk milletini hedef alan açıklamaları yaparlarken nereden cesaret alıyorlar bunlar hiç düşünüp sorguladık mı kendimizce?

Bizler, İllere ilçelere ve bölgelere göre ayrıştırarak muhabbetleşirken, Ermenistan'da her yıl 24 Nisan tarihinde başkent Erivan yakınlarındaki “Tsitsernakabert” anıtında düzenlenen sözde soykırım seremonisine terörist örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın da katıldığı haberine dikkat.

 

25 Nisan sabahı önce Ermeni haber sitesi “Üst düzey PKK yöneticisi Murat Karayılan soykırım kurbanlarını andı” haberini yayına vermiş. Haberden çıkan anlam PKK elebaşısının resmen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın da katıldığı organizasyona iştirak ettiği şeklinde anlaşıldı. Ne fark ederdi?  Ancak haber sitesi ise Karayılan'ın 'soykırım' törenlerine katılmadığını, sadece Ermenistan halkına gönderdiği mesajın okunduğunu duyurdu. Karayılan, mesajında  Türkler' i  'Kıyım, sürgün ve soykırım' yapmakla suçlamış.

 

 Türk milleti olarak bizler bir birimize kimlik adı altında siyasi polemikler yaparken el âlem boş durmuyor bakın.  Öyle zannediyorum ki bizlere bakarak içten içe gülüyorlardır. Sanki bu terör ve soykırım eylemlerini kendileri yapmamışlar gibi biz Türk milletini suçlayarak.

PKK terör örgütünün eylemleri hepimizce de bilinmekte.  

Ermenistan'ın Hocalı katliamının izleri henüz hafızalarda yerini korurken.  Yine de bizler suçlanıyoruz.

Bu gidişat hiçte hoşuma gitmiyor saygıdeğer okurlarım ne kadar olumsuz düşünüyorsunuz deseniz de ortada bir gerçek var ki bu nifak tohumları serpildi bir kere milletimin üzerine kimseyi de suçlayamayız artık. Çünkü bunun adı ileri görüşlülük olmuş. Siyasi şov uğruna.

Dünyada gelişmiş ve güçlü ülkelere baktığımızda Amerikalılar birleşmiş ABD' yi kurup dünyaya hükmediyorlar.

Avrupalılar bir araya gelmişler Avrupa topluluğunu kurmuşlar.

Bizler de Türk milleti olarak Türk Devletleri ile birleşip Türk Birleşik Devletler Topluluğunu kurmak yerine Türkiye Cumhuriyeti'nde ayrıştırma polemikleri ile neyi ve neleri kaybettiğimizi ve kendi kendimize ne kadar büyük haksızlık yaptığımızı düşünmüyoruz,  düşünemiyoruz. Bu bir hayal midir sizce? Türk Birleşik Devletler Topluluğu. Siyaseti güdüp milletiyle devletiyle güçlü bir devlet olmak.

Bir insan var ki kendi çıkar ve menfaatleri için küçük düşünür, zengin olur fakat hiçbir zaman mutlu olamaz.

 Bir insan da var ki çevresi ve milleti için düşünür, o içinde bulunduğu millet ile zengin olur ve o milletin zenginliği ile de mutlu olur.

Saygılar sevgiler benden ayırmadan ayrıştırılmadan insanca mutlu yaşam da sizlerin olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR