Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Sevgili arkadaşım Mehmet ;

Sevgili arkadaşım Mehmet ; Star Gazetesi'nin 28 Haziran 2003 Cumartesi tarihini bu haberi bana göndermiş. İncelediğimde hiç şaşırmadım. Çünkü her yurtsever Türk vatandaşı gibi bulunduğu toplumun, çağdaş medeni ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması için, çaba göstermesi veya bu çabalara katkıda bulunması, unutulmayacak ERDEMLİ bir davranıştır.

Şimdi bu gazete haberini sizinle paylaşmak istiyorum.

JANDARMADAN EĞİTİME KATKI

Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur, üniversiteye girecek kadar başarılı ama fakir öğrencilere tarikat yada cemaatlerin kanca atmaması için eğitim yardımı seferberliği başlattı. Eruygur, 81 il jandarma komutanlığına bu konuda yazılı emir yayınladı. Eruygur paşa "Her ilçe jandarma komutanlığı en az 2 öğrenciye, bir eğitim yılında burs verecek imkanlar dahilinde burs verilen öğrencilerin dersane ve kırtasiye gibi tüm masraflarıda karşılanacak" dedi. Türkiye'de jandarma toplam 901 ilçede örgütlü yani bu müthiş kampanya ile 2000'den fazla öğrenci eğitim imkanı bulacak.
MAAŞLARINDAN ÖDEYECEKLER

Org. Eruygur'un fitilini ateşlediği dev kampanya kısa sürede ivme kazandı. Öncelikle üniversite sınavlarına hazırlanan teşekkür ve taktirli yoksul lise öğrencileri tespit edildi. Jandarma teşkilatında görevli tüm subay astsubay ve uzman çavuşlar kampanyaya gönülden destek verdi. Hala jandarma bünyesinde 42 bin personel görev alıyor. Çeşitli rütbelerdeki personel maaşları oranında eğitime katkı için para aktarmaya başladı. Askerin "sessiz sedasız" yürüttüğü kampanyada Ankara il jandarma komutanlığının bu eğitim öğretim döneminde 44 öğrenciye 50 milyon lira ve aylık burs verdiği ortaya çıktı. Eğitim seferberliği ilan eden Org. ŞENER ERUYGUR'un kampanyaya para yardımı ile katıldığı belirtildi. Eruygur'un yanı sıra jandarma karargahında görevli tümgeneraller bölge komutanları ve tugay komutanlarıda, "çorbada bizim tuzumuzda olsun" diyerek bu anlamlı fona yardımda bulunuyor. Haber Kamil Elibol.

Arkadaşım ek olarak bu haberi verdikten sonra şunu söylemiş, "Ben iyi biliyorum çocuğu üniversiteyi kazanmış, bir dar gelirli babanın Ankara caddelerinde çocuğuda yanında ve babasının çaresizliği kalbinde kalbinde sızıyla şaşkın şaşkın yurt ve burs için dolaşmasının acısını" diye eklemiş. Bilgilerinize saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR