SASA İLE İLGİLİ SON DURUM

Hayatımın hiç bir döneminde insanların yüzlerine başka arkalarına başka konuşmadığım gibi, insanların arkalarından iş çevirme gibi bir alışkanlığım da yok. Bir insanı sevmiyorsam onun yüzüne açıkça söylemekten çekinmem, yaptığı bir yanlış varsa onu da açıkça söylerim. Bu güne kadar hangi işi yapmış isem dürüstçe yapmaya çalıştım, gazetecilik mesleğinde de aynı yolu izledim, yaptığım haberlere veya yazdığım köşe yazılarına konu olan insanlar ya bana geçmişte büyük bir yanlışları olmuştur onlara yaptıklarının bedelini ödetmişim veya  icraatları inancıma, kültürüme, toplumun değer yargılarına ve bulunduğu makama uymuyorsa hiç çekinmeden gereğini yaparım. İşte bu minvalde SASA kafe ile ilgili başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlıklarına yaptığım şikayetin dilekçeyi noktasına virgülüne dokunmaksızın sizlerle paylaşıyorum. Dilekçelerle ilgili yapılan işlemleri ve şahsıma gelen cevabı da önümüzdeki günlerde yayınlayacağım. Şimdi sizleri dilekçemle baş başa bırakıyorum;

 

 

                                  CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA  ANKARA

 

        Samsun ilinde faaliyet gösteren günlük DENGE gazetesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın. Yönetmeniyim, 2004-2009 Yılları arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Ak parti meclis üyeliği, Grup Başkan Vekilliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. Adaletin herkese eşit uygulanması ilkesine inanan bir insanım, bu nedenle de uzun zamandan beri haberini yapmış olduğumuz bir konuyla ilgili görevli kurumların en ufak bir işlem yapmaması üzerine bu şikayet dilekçesini yazmak zorunda kaldım.

      İlimiz Atakum ilçesinde Faaliyet göstermekte olan SASA kafe bir kaç açıdan kaçak yapılaşma yapmış olmasına rağmen işletmecisi olan Adem Güney’in eski Ak Parti İl Başkanı olması nedeniyle kaçak yapılaşmayla ilgili en ufak bir işlem yapılmamıştır. Kaçak yapılaşma üç şekilde meydana gelmiştir, binalar birincisi iki ayrı kişiye ait olan ve her iki binanın ayrı ruhsatı olmasına rağmen 634 sayılı kat mülkiyetine aykırı olarak binalar zemin katta birleştirilmiş, zemin katın tamamı tek dükkan olarak kullanılmaktadır. Bu kaçak yapılaşmanın yasal olarak derhal yıkılması gerekmesine rağmen gazete olarak defalarca haber yapmış olmamıza rağmen en ufak bir işlem yapılmamıştır.

     İkinci kaçak yapılaşma iki binanın kaçak olarak birleştirilmesi sonucunda tek dükkan haline gelen zemin katın açık kısımlarında en ufak bir bina yapılmaması gerekmesine rağmen binanın Samsun Bafra istikametindeki Ana artele bakan kısmına gecekondu duvarı eklentiler yapılmakla kalınmamış, balkon kenarlarına da kaçak binalar inşa edilmiştir. Üçüncü kaçak yapılaşma ise Atakum sahilinin kıyı Kenar çizgisini ihlal eden tüm binalarda kaçak kısımlarda Büyükşehir Belediyesi yıkımlar yaparak kıyı kenar çizgisini ihlal eden kısımlar yıkılmış olmasına rağmen SASA kafenin kıyı kenar çizgisini ihlal eden kaçak kısımlara dokunulmamıştır.

      SASA kafenin gerek Samsun Bafra Ana arteline, gerekse Deniz kıyısına bakan kısımları 14 metreden büyük yollar olması nedeniyle 5216 sayılı Büyükşehir Yasası gereğince bu kaçak kısımların tamamının Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması gerekmesine rağmen yaklaşık iki yıldır ısrarla haber yapmamıza rağmen bu güne kadar en ufak bir işlem yapılmamıştır.

           Ak Partinin kuruluşundan itibaren en önemli üç çizgisinden birisi olan adalet kavramına aykırı düşen bu durumun acilen ortadan kalkması gerektiğini düşündüğümden bu dilekçeyi yazma gereği duydum. Bu işletme adeta eşitsizliğin simgesi olarak kamuoyu tarafından algılanmaktadır. Şehrin üst düzey Bakanından Valisine, Büyükşehir Belediye Başkanına varıncaya dek tüm üst düzey bürokratlar bu kafede siyasi toplantılarının bir kısmını yaptıkları da göz önüne alındığında ortaya çıkan manzarayı yüce makamınızın takdirine arz ediyorum. Bafranın yörükler beldesinde yıllar önce ev yaptıran insanların binaları kaçak oldukları için yıkılıp o insanlar sokakta kalırken sırf şehrin üst düzey siyasetçileri ile hukuku bulunan Adem Güney’in kaçak binasına göz yumulması adalette eşitlik ilkesine aykırı olduğu ortadadır. Konuyla ilgili gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 23.01.2017

 

                                                                                                            Adnan.  Bahadır

                                                                 Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni

 

   Dilekçeye Vali Yardımcısı imzası ile gelen cevabı da yarın sizlerle paylaşmak üzere kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR