Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

SAMSUN'UN BEREKETİ.....

 Memleketim diye söylemiyorum,Samsun'da da ev geçindiremeyen,başka hiç bir yerde geçinemez.

KONYA,İSTANBUL,ANKARA  illerini  yakınen bilen birisiyim. Geçen gün İstanbul'dan bir okurumla konuşurken bu mevzu geçti aramızda. Örneğin; kıvırcık marul üzerinde üç yada beş yaprak var. Bahsettiğim büyük illerde bir bağ kıvırcık marul 3 TL iken; Samsun'da üç kocaman kıvırcık marul bağı 1 TL civarındadır. Mesela Samsun'da kimsenin beğenmediği ıspanak, büyük illerde 3-4 TL' dir kilosu. Bu örnekleri çoğaltabilirim. Haa unutmadan söyleyeyim: Evde en önemli gıdalardan biri de yoğurttur. Bahsettiğim bu illerde bir kaşık ya var ya yoktur. Bir kilo yoğurt 5 TL iken, Samsun' da adım kadar eminim. Annem pazara giderdi, kocaman bir bidon yoğurt, içinde dört kilo yoğurt vardır. 2,5 TL civarındadır. Üstelik köy yapımı yoğurttur.
         
Bir kere Samsun'a hamsi yeter. Yaşadığım yerde, bir kilo hamsi en az 10 TL iken Samsun'da en fazla 5 TL'dır. Ha şimdi hamsi kıt olduğu için 5 TL'dir. Normal zamanlarda kasalar yollara dökülür. Annem gilin evinden hamsi eksik olmaz. Görüyor musunuz Samsun'un ne kadar bereketli bir yer olduğunu. Değerli okurlar; diyeceksiniz ki, Samsun'da neden yaşamıyorsunuz? Tercihler çoğu zaman kişinin kendisine ait değildir. Geçen gün Samsunlu bir okurum aradı. Telefon görüşmesi yaptık. Yazılarımı takip ettiğini söyledi. Ben hem kendisine hem bütün Samsunlu okurlarıma çok teşekkürlerimi daima bildiriyorum.
         
Tabii ki doğup büyüdüğüm Samsun'u çok seviyorum. Bugün böyle bir yazı yazmak içimden geldi. Samsun'u çok sevdiğimi, benim kitapları basan yayın evleri bile anlamış. Hatta gittiğim ulusal kanallarda  Samsun'u ne kadar çok sevdiğim söz konusu oluyor. Bende diyorum ki: ''Ben Samsun'u gönüllü olarak temsil ediyorum.''  BU ARADA KAVAK LİSESİNDE MUSA ÖĞRETMENE VE TÜM ÖĞRENCİLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. YENİGÜN KÖYÜNE ÇOK SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM.
        
Değerli okurlar; şüphesiz ülkemin her yerini çok seviyorum. Ama memleketim başka türlü seviyorum. Biliyorsunuz toplumsal sorunları yazıp konuşuyorum. Her yerden değerli okurlarımız var. Onlara acizane, hayatlarının daha güzel geçmesi yolunda bir katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana! Duyumlarımız o ki, amacımıza ulaşıyoruz ELHAMDÜLİLLAH. İnşallah ENDÜLÜS KİTABEVİ'NDE bir imza günü düşünüyorum. İnşallah o zaman karşılıklı görüşürüz.  Hepinize saygı ve selamlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR