Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Samsun'n kadınları artık uyanmalı

İşte geldi zamanı! Ne duruyorsunuz kararınızı verin kararsız kalmayın. Sizler ki,
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda en önemli rolü oynamış olan ve
kurtuluş  mücadelesinde Mustafa Kemal'e yol açmış 19 mayıs şehri Samsun'un kadınları  uyanmalılar   ve millet meclisine yürekli bir kadın vekil göndermeliler.  Biliyoruz ki Samsun'un Türkiye karnesi hiç de iç açıcı
değildir. Önümüzdeki yıllarda da düzeltilmezse 9 yıldır iktidardaki A K P nin14 milletvekili marifetiyle bozulan sosyal ve ekonomik yapı, içinden çıkılmaz hal alacaktır. Şimdiye kadar Samsun aldatılmıştır.
Kendimize gelmeliyiz gerçeği görmeliyiz. Sorunlar yumağı içinde olan Samsun halkımızın büyük çoğunluğu aile huzursuzluğu yaşıyor. Bazı olaylar sosyal patlama niteliğinde olmasa da, Samsun'u Türkiye'ye olumsuz yansıtmıştır.  AKP milletvekilinden bol hiçbir şeyin olmadığı Samsun'da kadın AKP milletvekilinin esamisi bile okunmuyor. Nerde seçilmiş AKP kadın milletvekili bulana aşk olsun?
Kadının görev ve hizmet yapamamasının nedeni kendisi değil tabii ki, tamamen AKP zihniyeti olduğu apaçık ortadadır, ne yapsın kadıncağız. Erkek egemen vekilleri ve bakanları aşarak “delikanlı tavırları sevilen” bir başbakana ulaşmak, iş yaptırmak kolay değil.   Böyle bir partinin Türk siyasetinde olması demokrasimiz için üzüntü vericidir.                               
   Gelişmiş ülkelerde demokrasi ve kadın at başı gider.
      “Eğer bir kadını ve bir ülkeyi sevmişseniz çok bahtiyarsınız demektir, bundan sonraki ölüm mutluluk getirir.”  Halk demokrasilerinde bu böyledir.
Samsun'un kadınları bence hiç üzülmesin bu seçimlerde aslında çok şanslılar.  CHP nin adayı NECİLE ÇOKAY var. Bu yürekli kadın, Samsun şehrinin çileli ve çalışkan kadınının bir şansı olabilir.  Necile Hanım Samsun'un kadınını tek yürek meclise taşıyacağına; kadınımızın, anamızın, yarimizin, kız çocuklarımızın, genç kızlarımızın,”pozitif yasalardan doğan haklarını” bir bir alacağına inanıyorum. Meclisin kapıları Necile hanım ile kadınlarımıza sonuna kadar açılacaktır. Samsun'un 9 yıldır 14 AKP milletvekiliyle alamadığı hakları almak için, BU YÜREKLİ KADINA OY VERMEK YETERLİ olacaktır.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR