FIRILDAK VEKİL’İN YENİ ...

FIRILDAK VEKİL'İN YENİ KABİNEDE ALACAĞI GÖREVİ BEĞENDİNİZ Mİ?

Dünkü yazımızda Karadeniz sahil şeridinde bulunan daha önce değerlendirmediğimiz illeri değerlendirdik, yazının sonunda önümüzdeki süreçte şehrimizde birçok dengenin DENGE Gazetesi sayesinde değişeceğini yazmıştık. Yazının sonunda bazı ipuçları da vermiştik. Örneğin Fırıldak Vekil'in Cinsel Sorunlardan Sorumlu Devlet Bakanlığı koltuğuna oturacağını yazmıştık. Bu tespitimiz latife olsa da işin gerçeğine baktığımızda Fırıldak Vekil'in yaşam tarzı, kaçamakları, belden aşağı işleri göz önüne alındığında kendisine uygun bir makam olduğunu görebiliriz.

Yaklaşık sekiz yıldır kendisini tanırım. Bu güne kadar ilkeli bir duruş sergilediği tek bir icraatını görmüş değilim, sadece belden aşağı işlerde dün ne yapıyor idiyse bugün de aynı şeyleri yaptığından durduğu yerde durmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Kendisi ile ilgili yazı yazmaya başladığımız günden itibaren yazdığımız yazıları biraz hatırlayacak olur isek mensubu olduğu partide birim başkanı olarak görev yapan arkadaşı ile birlikte aynı hedef üzerinde yaptıkları çalışmalarda paylaşım sorunu yaşadıklarından arkadaşının partideki görevine son verdirip, hedefin kendisine kalmasını sağlamasından tutun da, sivil toplum örgütünde yönetici olan bayana danışmanı aracılığı ile yaptığı teklife olumlu cevap alamayınca sivil toplum yöneticisi bayanı şehirden sürgün ettiğine varıncaya dek birçok icraatını sizlerle paylaşmıştık.

Gazetemiz kurulduğunda Menderes Yiğit'in kendisi ile ilgili enteresan tespitleri olduğunu da unutmamak gerek, beraber olduğu bayanı genel başkanın eşine kadar taşımayı ve onunla tanıştırmayı başarmış olmasına rağmen vekillik listesinde ona yer bulamayacağını anlayınca çalıştığı sektörde daha iyi yerlere gelebilmesi için verdiği mücadeleyi de unutmamak gerekir. Ankara vilayetinde Fırıldak Vekil'i tanıyıp da yaptıklarını bilmeyen çok azdır. Birlikte olduğu arkadaşlarının çevredeki adı yüzde onculardır. Bu durumu öğrenen parti genel başkanı birçoğunu liste dışında bırakmıştır.

Bu ekibin başında daha önceleri başka bir vekil vardı, ancak şu anda ipi göğüsleyen bizim Fırıldak Vekil, dilerseniz bir kaç icraatını anlatayım; Termeli bir müteahhit devlet ihaleleri yaptığından iktidarla arasını iyi tutmak zorundadır, aksi halde ihale alma şansı yok. Bu müteahhidin bürosu MHP Genel Merkezi'ne yakın bir yerde olup, MHP'ye yakın olduğu gerekçesi ile iş almakta güçlük çeker. Uzun bir dönem iş alamayan bu müteahhit soluğu bizim Fırıldak Vekil'in yanında alır. Fırıldak Vekil iş almasının öyle kolay olmayacağını, bazı yerlere ödemeler yapması gerektiğini söyleyince adamcağız çaresizlik içerisinde teklifi kabul eder. Fırıldak Vekil'in verdiği adreslere para ödemeye başlayan işadamı bir yıl içerisinde tam 250.000 TL para öder. Parayı ödemesine öder de iş alma konusunda sıkıntısı çözülmez. Postu Fırıldak Vekil'in yanına kuran zavallı işadamı bir yıllık beklemeden sonra nihayet ufak bir iş alabilir. Adamın ödediğini alabilmesi için alması gereken işin miktarını siz hesaplayın. Bizim fırıldak insanları kendisine öyle mahkum etmiş ki adeta insanlara Çin işkencesi yapıyor.

Fırıldak Vekil'in icraatları o kadar çok ki saymakla bitmez. Samsunspor kulübüne yardımcı olmak adına yaptığı fırıldaklıkları anlatmaya kalksam aklınız şaşar. Büyük bir holdinge Samsunspor'a yardım etmeleri için 150.000 Dolar vermelerini teklif eder, holding teklifi kabul eder ve parayı kulübe ödemesi için Fırıldak Vekil'e verir. Fırıldak Vekil bu parayı iç edip, kulübe vermez, ancak holdingin ve kulübün bu olaydan haberi yoktur. Ne zaman ki bir kulüp yöneticisi ile holding sahibi tesadüfen sohbet ederlerken konuya vakıf olurlar. Konuya vakıf olmaları olayı çözdü mü derseniz elbette çözmedi, her iki taraf da konuyu bilmezmiş gibi davranıp, Fırıldak'a açık vermemek için ellerinden geleni yaptılar.

Sizin anlayacağınız bizim Fırıldak Vekil'in icraatları o kadar çok ki saymak için en az bir iki yıl yazmak gerek, nasıl olsa önümüzde uzun zaman var arkadaşımız da tekrar seçilecek, o icraatlarına devam edecek biz de yazmaya devam edeceğiz, her ikimiz de durmak yok, yola devam diyeceğiz bakalım halkımız ne diyecek. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR