Samsun yıldız kent olabilirmi?

NEDEN OLMASIN?

SAMSUN TARIM TEKNOPARK Ve SAMSUN TURİZM MASTER PLANLARI

Son zamanlarda basından okuduğum en güzel haberlerden iki tanesini sizlerle paylaşmak istedim.

Samsun valiliğince de önemsenip, bir an önce faaliyete geçirilmesinde öncülük edilmesi şahsen beni bayağıca heyecanlandırdı. 

Okuduğum (okuttuğum) en güzel haberdi bunlar.

Hep düşünmüşümdür hakikaten de iki tane ovası, Yeşilırmak' ı ve Kızılırmak'ı ile bütünleşen bu güzide ovalarımız niçin bir elmas gibi gerek tarımsal alanda gerekse sanayi alanında işlenip Samsun'lumuzun yaşam kalitesini arttırmasın?

Ne olmaz ki hani bir tabir vardır adam diksen adam olur, doğanın, tabiatın bizlere bahşettiği bu değerleri bilimsel olarak yaşamımızla bütünleştirdiğimizde hem istihdama hem sağlığa hem de yaşam kalitemizi ve refah seviyemizi yükseltmiş olmaz mıyız? Hepsi var Hakta alaya şükür. Bir tek eksiğimiz bilimsel insan gücü ve birlik, beraberlik.

Samsun'un tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, termal kaynakları bünyesinde barındıran bir kent olması bir Samsunlu olarak iyi ki bu şehirde dünyaya gelmişim şükrünü bize söyletmek için yeterli diye düşünüyorum.

Denizimiz, kumsalımız, ırmaklarımız, ovalarımız, ormanlarımız, kaplıcalarımız doğal zenginliklerimizden birey olarak ne kadar faydalanıyoruz? Ve ya da bu bahşedilen zenginliklerden faydalanmak için ne yapıyoruz?

Samsun'un çok önemli turizm potansiyeline ve değerlerine sahip olduğunu Turizm Master Planının amacı kapsamı Samsun'da görülmeyen turizm potansiyelini meydana getirmek olmuş.

 

Bu güzellikleri tespit edip kayıt altına alarak bunların tüm Türkiye ve dünya ile paylaşılmasının örnekleridir.

Kentimizin henüz arzu edilen bir noktada olmağını hepimiz biliyoruz. Bu gerek tarımsal alanda gerekse turizm alanında.

 

Turizmden ve tarımdan daha fazla pay alma, uluslararası alanda daha tanınır olma ve bu alanda yürütülen çalışmalarda daha isabetli kararlar vermek bakımından bir yol haritasını ortaya koymak amacı ile Turizm Master Planı ve tarım teknoparkı hazırlıklarına başlanmış olunması beni heyecanlandırdığı gibi siz değerli okuyucularımızı da umutlandırmıştır zannederim.

Samsun'da hazırlamakta olan Turizm Master Planı ve Tarım Tekno Parkı planları  Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ve Tarım Tekno parkı planı ile de entegre olabilecek bir şekilde Samsun'un ve Doğu Karadeniz'in üretiminde ve gelir kaynağı olan fındık işletme tesisleri ve yanı sıra çikolata fabrikaları gibi tarımsal ve turizm odaklı kalkınmasını ön gören genel planların entegrasyonunu sağlayacak şekilde hazırlanmasının hedeflenmesi çok daha iyi olmaz mı?

Samsun'un ülke Turizmi içinde farklı ve nitelikli bir konum kazanmasını, turizmin gelişmesinin yanı sıra bu gelişimin Samsun ili için yaşam kalitesini iyileştirmesini yerel ekonomik gelişmenin bir parçası olmasını sağlanması fena mı olur?


           Turizm sektöründe iş gücü niteliğini ve yeteneklerini geliştirerek turizmin gelişmesi ile bağlantılı olarak yeni iş olanakları yaratmak ve bu olanaklara kolay erişimi sağlamak ve turizm alt yapısının geliştirilmesinde niteliksel bir anlayış geliştirmek ve turizm alt yapısına nitelik kazandırılması ve yanı sıra da tarım teknopark projesi ile gerek soyada gerekse domatesi, biberi, ayçiçeği, karpuzu ve bir çok meyve ve sebzenin üretilip sanayi alanında da geliştirilmesi bugünden yarınlara ve geleceğe umutla bakmamızın yolunu açmaz mı?

 

                Bu konularda çaba sarf eden tüm girişimcilere ve öncü makamlara şimdiden şahsım adına teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

 

                Değerlerimizin bilincine varmak ve birlik beraberlik içinde mücadele edip ortaya koymak hem Samsunlu bireyler olarak bu projelere mühendislerimizle, ziraat çilerimizle, turizm adına girişimcilerimizle ve sanayicilerimizle bu iki projeyi önemseyip faaliyete geçirmek Samsun'un önceliklerindendir diye düşünüyorum.

 

                Teşekkürler, saygılar, sevgiler benden umutlu yarınlar da siz değerli Samsunlularımızın olsun.

 

                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR