Ne şiş yansın ne kebap hareketi


                   19 Temmuz 2008 Cumartesi günü Bursa'da Ne Şiş Yansın Ne Kebap Hareketi'nin mitingi vardı.Liberal ve haliyle suya sabuna dokunmayan fikirleri olan bu akıl sahiplerinin onlara dokunulmadığı sürece bin yıl ömür biçtikleri yılanları da olmalı! Fakat ülkemizin dört bir yanı yılanlarla doluyken,biz geceleri yatağımızda çok da huzurlu uyuyamıyoruz!
           Üstelik aklın yolu da bir,yani doğru olan tek bir yol var ve  biz tıpkı bu hareketin sempatizanları gibi esen rüzgarlara göre eğilip bükülemiyoruz!
           İktidarın dayattığı diktatöryal düzene alternatif olduğunu iddia eden;fakat söylem itibariyle iktidardan hiç de farklı bir görüntü içermeyen Ortak Akıl'cıları "Ne Şiş Yansın Ne Kebap Hareketi" olarak adlandırarak oldukça liberal bir manzara sergilediklerini düşünüyorum.
           Belki bu da başbakanın aylardır bağırıp çağırarak İtalya'daki Temiz Eller Operasyonu'na benzetmeye çalıştığı Eregenekon Operasyonu(!) zırvası gibi hayal ürünü çıkacak.
Çünkü dikkatinizi çekiyorum ki özellikle konuşmacılar ortak aklı değil,yönlü bir aklı çağrıştırıyor.
Ve bu hareketin,caddelerdeki pahalı ilan tahtalarına verdikleri ilanlarda yazdıklarından dikkatimi çekenler şöyle:
           "AB'ye evet"miş;AKP kapanırsa Türkiye dünyadan koparmış;çünkü AB hedefi(!)ne sadece AKP ile ulaşılabilirmiş;-bunca kara düşünceli insanın aşağılarda ve tepelerde türemiş oluşuna rağmen- yine de laiklikten vazgeçilemezmiş.
AB ile nasıl bir Türklük,nasıl bir  "tam" bağımsızlık,nasıl bir mili ekonomi ve nasıl bir laiklik hedefine varacağımız gün gibi ortadayken,bu aklın isteği olsa olsa kağıt üzerinde kalan bir laiklik.
İktidar yandaşı ve ulusalcılık karşıtı tüm fikirlerin "aklı" fikri Tandoğan ile başlayan ulusalcı mitinglerin ulaştığı etki rekoruna ulaşabilmek.Fakat bunlar ve bu gibi düşünüş içinde bulunanların akıl etmedikleri bir detay var:
Siz oturduğunuz yerden "ne şiş yansın ne kebap" diyerek insanları meydanlara toplamaya çalışırken;o yolları tepen insanların tek aradığı,ülkedeki istikrardan çok,bağımlı ve perişan ekonomi sonucu evlerinde bozulan istikrarlarının düzelmesi isteğidir!
Sokaktaki,evdeki insana tek önerim;günlük politikalara umut bağlamamalarıdır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR