İŞKİLÖ İLE GAMOBULUN SERÜVENLERİ

Uşaklar  habu köşenin ismini teğişturmek isteyurum, niye tersanuz çünki ben bir pilenden ziyate komonis bi adamum pizum batrona tetum ki hapu köşenun ismini komenistun köşesi yabalum, o da sağ olsun sen nasil istersan oyle yab teti. Çok kitap okutuğumtan okutuklarumi sizun ile paylaşmak isteyurum. Yazaçaklarum okutuğum kitablardan alınma oltuği içün gerçek hayat ile alakasi yoktur, ancak keçmiş zamanlarda yaşanan olaylari ilan pukün yaşanan olaylar çok benzeduği içün hikayelerumuzden onemli dersler çikarapilürsunuz.

Hekaye kahramanlarumuz  cok fazla olmaklan birlukte ağırlukli olarak işlilo ile gamopulun serüvenlerini yazacağuz.Kahramanlarımız Rum Pontus döneminde yaşanmiş oltuği içün isimlerini orijinal hali ile vermek zoruntayum. İşkilo ve gamobul ne temektur teyecek olur isanuz hoça nasrettin'in işi kibi bilenler pilmeyenlerden oğrenepilür. Sadeçe uafçuk bi kobya vermek içap eter isa pizum orali eski Belediye paşkanlarina sorar isanuz onlar belki pilebilürler.

Hikaye kahramanlarumuzdan işkilonun en beyyük ozelluği omru hayatinun tamami onun bunun gıcini yalamakla gecen bir adam olduği içün yaşaduği bolgede kendisine işkilo ismini vermişler. Aslında işkilolar çok sadık olurlar, yedukleri kaba tönüp pislemezlar, sahiplerine ihanet etmezlar fekat bu işkilo hem yeduği kaba pisler, hem en yakın arkadaşlarina ihanet eder, hemi da çecuği yaştaki kizlarlar tuşer kalkar. Dün peyaz tetuğine pukün kara teyeçek katar onursuz, haysiyetsuz pi adam imiş.Mesleğine gelince isminden da anlaşılacaği gibi  toğru dürüst bi mesleği, tahsili olmasa da elinde bi porozanlan otede perite çiğirtkanluk yabar imiş, kimden nemalanur isa onun cığırtkanluğini yabtuği içün ona işkilo adı verilmiş. Piltuğunuz gibi eskiden soyati kanunu çikmatuği içun insanları takma isimlerlan çağırularmiş, bizum işkilo onun, punun kapisinda verilen kemukleri yalayup, verilen kemuk miktarinca pağirtuği içün işkilo unvanını almış.

İşkilonun yadup kalktuği kadunlara sira gelince onlar da saymakla bitmez, o kadar çok karilarlan barabar olmuş ki sayisini kendisi da pilemeyur imiş, barabar olduği hatunlar içerisinde mekteb, metrese körmiş olanlar da var imiş temek ki atam zamparaluği çok eyi peçertuğinden karilar siraya kirmişler. Karilar siraya kirmiş teyince akluma bi hekaye daha geldi adamun birisi işkilo gibi karı tüzmekte çok peçerukli imiş elduği zaman karilar mezarinun başina toplanmişler, karisi doyamadum, doyamadum diye ağlayur imiş, adamun medhini tuyan obir karilar isa duyamaduk, duyamaduk diye ağlamağa paşlamişler. Pizüm işkiloda ayni bu atama penzeyur imiş.

Gamopula gelince onunlan çok işumuz var o kadar çok işumuz var ki günlerce hetta  aylarca oni yazsak maçeralari gere da pitmez. Okutuğum hekaye kitablari bin safya isa sekizyüz sayfasi gamobulun kalani işkilonun serüvenleri ile dolu. Gamobul da işkiloya yakın bolgede  toğmuş olduğundan bazi maceralari birlukte yaşamışlar. Gamobulun bu unvanı alma nedeni  nesebi pek belli  olmatuği içün beyukleri ona gamobul ismini vermişler. Gamobulun aldatmaduği insan kalmamış bolgesinde, yemeye ekmeği olmaduği tönemlerde aç kalmamaması içün ona yemek verenleri dahi aldatmiş. Onun kitabinda adam satmak insanluğun kereği imiş. Gamobulun en peyük ozelluği bi peyuk rakiya her şeyini satmak imiş. Bu gamopul oyle bir gamopul ki analar boylesini hiç toğurmamiş. Onumuzteki yazi tizisinde  çok hekayelerumuz olaçak pizi izleyun, he. He.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR