Fiziksel yönelimleriyle...

FİZİKSEL YÖNELİMLERİYLE TOPLUMSAL BİR KARMAŞA KADIN

Tarihin, maliyet ekonomisi açısından ilk artı kar yaratan mesleği olarak fahişelik bir toplumsal kurguyu da yanında getirir.Kişi kendi ihtiyaçları ve zorunlulukları konusunda komünal bir yaşamı seçerken doğadaki ilk hazzında karşılıklı bir alış veriş ve arz talep dengesiyle özü itibariyle bir sınıflar ayrılığını da yaratmıştır. Buradaki önemli nokta fahişelik mesleğini kadının seçişiyle yada seçmek zorunda kalışıyla ortaya çıkar. Darwinist evrimdeki güç dengesi insan ırkında belirleyici yöntem olmuş ve kadın güç ve edinim yönünden kendinden üstün olanın erkine biat etmiş ve bağlanmıştır.Egemen sınıf daha sonra daha geriye giderek egemen cinsiyete dönüşmüş, buda ahlak kavramı sahiplik güdüsü ve hükmetme fenomeniyle birlikte feodal dürtünün doruğu feodal erkek ideolojisini ortaya çıkarmıştır. Kadın kabile ve boylarda ağaç, üretici birlik ve hatta yaratan anlamına gelen terimlerle anlamlandırılmış ilk başlarda, bizdeki türkçe katun kelimesi kök itibariyle meyve veren ağaç üretici anlamına gelir.Fakat sonraları yani toplum üretime başlayıp sınıfsal ayrım başlayınca kadının bu üretici gücü ve tolumsal birleştiriciliği,ihtiyaç üretimini fizik gücüyle karşılayan erkek için sorun yaratmış ve tüm gücü kendinde toplamak için savaşı başlatmış ve çok çabuk ve sert bir şekilde galip gelmiştir.Bütün bunlar herkesin bildiği artık kabul ettiği olgular olarak önümüzde duruyor.
Burada benim sıkıntım daha ayrıntılı ve daha insan anatomisiyle alakalı bir fark oluşumu tanımı yapmak. Hakan Günday galiba kinyas ve kayra romanında insanoğlunun yapacağı en iyi sporun sex olduğunu iddia eder. Bu çoğu yanıyla doğru bir yaklaşım bencede, çünkü vücudun neredeyse tamamının haraket ettiği müthiş bir haz ve rahatlamanın yaşandığı ve aynı zamanda kas hareketlerinin geliştiği kan akışının hızlandığı ve kalbe iyi gelen başka bir spor dalı bulamayız.Fakat cümlenin başında söylediğim gibi çoğu yanıyla bu doğrudur. Çünkü Hakan Günday bir erkektir ve bu onun için doğrudur fakat kadın edilgen olandır bu sporda.
Şöyle düşünelim dünya nüfusunun %70 i3. dünya vatandaşı ve diğer bir anlamıyla burjuva devrimini bile yaşamamış ülkelerde yaşıyor. Yani erkek egemen toplumda hayatını sürdürüyor.Bu konuda hiçbir eğitim almıyor. Bu toplumsal ortamda kadın hiçbir biçimiyle kendini birey olarak hissetmiyor 17-18 yaşına kadar kendini ilk defa birey yerine koyan toplum onu evlendirmek ve başka bir erke bağlamak için bu oyunu oynuyor.Kadın ilk defa birey olduğunu tecrübesizce yapacağı önceden hiçbir biçimiyle öğrenemediği sex sporuyla öğrenecek.Erkek bütün gücü heybeti ve özgüveniyle kadının üzerinde alabileceğinin en çoğunu almaya çalışırken kadın sadece şunları düşünüyor olacak: Çok güçsüz güvensiz kalakalmış bir varlık olarak yaratılmışım bu türe biat etmezsem kaybederim ve hayatının ilk birey olma deneyiminde yenilecek , sonra birey olması istenen kadın bu mu olacak?!
Fiziksel olarak ikinci bir tespitim daha var.Psikoloji de kuramcı PİAGET'in İŞLEM ÖNCESİ DÖNEM kuramında şöyle bir tanım vardır, çocuk bu dönemde nesnelerin farkli sekiller içinde aynı orana sahip olduklarını kestiremez örneğin bir yemek tabağına ve bir sürahi ye 1 litre su koyup hangisi çok dediğimizde sürahiyi tercih ederler çünkü zihinleri sezgisel ve abartılı işler. İşte tam bu nookta toplum için asılması güç noktadır.3. dünya ülkeleri çocukları feodal ve yargıcı toplum modelinde fiziksel olarak ne kadar büyürse büyüsünler karmaşık ve yabancı oldukları konularda bu zihin aşamasını geçemezler.Aslında burada kadın cinsel organı ve erkek cinsel organı arasındaki ebat ve biçim farkı kadın için edilgenliğe atılacak bir başka adım için sebeptir. Kullanış ve hareket mekanizması açısından kendisininkinden üstün olan bu uzuv kadında yine özgüven yitimine sebep olur. Birde buna KOHLBERG'in AHLAK KURAMI eklenince kadının gelenek sonrası döneme %70 oranda geçemeyişi büsbütün bu karmaşa ve sorunu tetikler.
Burada vurgulamak istediğim şudur, kadın tpolumsal itilme ve ezilme durumu içerisinde mevcut anlamıyla zor durumdadır bu kabul edilebilir fakat onun fiziksel yapısı ve bunun psikolojik yansıması olarak kadın tarihsel olarak bunu tercih etmiştir.Yani feminist zırvaların yada gerici baskının içinde değil bunların konuşulduğu bir alternatifte toplum bu varlığın yaşamında bir sorunun olup olmadığını görebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR