FITRAT İTTİFAKI

Ülkemizde, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçişten sonra, Milletvekili seçimleriyle başlayan yeni dönem yönetim sisteminin gereği olarak, genel seçimlerde zorunlu ittifaklar yapılmış, bu zorunluluk zaman içerisinde gönüllü ittifaklara dönüşmüş ve geldiğimiz noktada, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı diye iki ana blok halinde isimlendirilerek, tarafları da oluşmuştur.

Genel geçer düşünce sistemlerini dikkate alarak bir değerlendirme yapacak olursak, oluşturulan veya kendiliğinden oluşan bu iki ana gurubun siyasi düşünceleri birbirleriyle taban tabana örtüşmüş olmasa bile, hesap ve yönetim biçimleri, amaç ve gayeleri büyük ölçüde birbirine yakın olduğu görülmektedir. Tarafların söylemlerinde de, ifade ettiğimiz bu yaklaşımın ortalaması görülmektedir. Özellikle bir takım hesapların ve yönetim biçimi hakkındaki görüşlerinin ortak payda olarak ifade edildiği gözlerden kaçmamaktadır. 

Cumhur ittifakının tarafları, Millet ittifakının taraflarına zaman zaman “Zillet İttifakı” adıyla da göndermeler yapmaktadır. Zillet kavramıyla, Millet ittifakının yetersizliğini ve güvensizliğini işaret etmektedirler. 
Partilerin genel merkezleri tarafından planlanan ve ülke geneline yaygınlaştırarak uygulamasının yapılmasına gayret edilen söz konusu ittifakların, Cumhur İttifakı açısından başarıyla yürütüldüğü görülmektedir. Cumhur İttifakının yara almadan, birbirlerini de yaralamadan, büyük bir özenle ve titizlikle yürütüldüğüne şahit olmaktayız. İl ve İlçe teşkilatları tarafından ittifakların, kardeşlik anlayışı içerisinde ve gönül bayramı havasında gerçekleştirildiğini görmekteyiz.

İlimiz açısından bir değerlendirme yapacak olursak, Cumhur İttifakının yapmış olduğu çalışmalarla ve ortaya koyduğu kardeşlik anlayışıyla tam bir “Fıtrat İttifakı” oluşturduğunu söyleyebiliriz. Mahalli olarak böylesi bir ittifakın başarıyla oluşturulmasında, başta milletvekillerimizin, il ve ilçe başkanlarımızın, belediye başkan adaylarımızın ama en önemlisi de büyük şehir belediye başkan adayı eski bakanımız sayın Mustafa DEMİR’in siyasi esnekliğinin ve tecrübesinin etkili olduğunu düşünüyoruz. İttifakların başarıyla gerçekleştirilip, yürütülmesi seçmenlere de yansımakta, vatandaşlar arasında kısmen var olan dağınıklık giderek kendi alanlarında toplanmakta, özellikle Cumhur ittifakının tabanı bir araya gelerek daha da kenetlenmektedir.

Daha önce de köşemizde paylaştığımız gibi Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak sayın Mustafa DEMİR’in tartışmasız açık ara önde olduğu, giderek de mesafeyi açtığı, oy yüzdesini yükselttiği herkes tarafından kabul edilen bir gündem konusu haline gelmiştir. İlkadım İlçemizde sayın Erdoğan TOK’un, seçimin sürecini de sonucunu da belirlediği, herkesin teveccühünü kazanarak, açık ara önde olduğu görülmektedir. Özellikle, ittifakın yerel teşkilatlar tarafından benimsenip, kardeşlik havası içinde tabanda karşılık bulması, Sayın Mustafa DEMİR’in ve Sayın Erdoğan TOK’un başarısını ve heyecanını arttırmıştır.

Erdoğan TOK’un gerek Büyük Şehir Belediye Başkan adayıyla, gerek il teşkilatıyla ve gerekse ilçe teşkilatıyla uyumlu bir şekilde el birliği ile çalışma içerisinde olması, kazanmasını tartışmasız hale getirmiştir. Bizim, adına Fıtrat İttifakı dediğimiz Cumhur İttifakının belediye meclis üye listelerinin, büyük bir özenle ve özveriyle oluşturulması, Fıtrat İttifakı’nın tam da teyidi anlamına gelecek bir dağılıma sahiptir. İlkadım İlçe nüfusunun demografik yapısı dikkate alınarak hazırlanan meclis listesinin, seçimin sonucunu olumlu etkileyeceği kaçınılmazdır. Fıtrat/Cumhur İttifakı; itiraz edilemeyecek doğrulukta ve yaratılışa uygun birlikteliğin adıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR