Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

EKMEK ARASI DÖNER...

Yaşadığımız hayat; acılarla, korkularla ve sınavlarla dolu dolu olduğu için, ekmek arası döner misaline dönüştü. Ben de diyorum ki: ' sınav arası hayat oldu bu yaşananlar'.

Değerli okurlar; haksızmıyım? Önceden diploma alma kaygısındaydık. Şimdi ise asıl kaygı diploma aldıktan sonra başlıyor. Ekleyin buna; domuz gribini, kene korkusunu, trafik kazalarını, teröristleri vs. sel baskınlarını felan söylemiyorum. Şimdi bunlara doğal afetler diyebilirsiniz. Bunlar her zaman vardı diyebilirsiniz. Ama soruyorum size: 'yaklaşık bir 10 yıl önce diploma aldıktan sonra ki kaygı asla bu kadar değildi. Çünkü (I.L.O.) nun yaptığı araştırmaya göre, Dünya genelindeki işsizlik %7.1 oranında artış göstermiştir. Doğal afetler her zaman vardı ama her gün binlerce ölü olmuyordu. Bunların sebebi çok:

1-düzensiz göç

2-düzensiz nüfus artışı

3-iş istihdamı sorunu

4-kentsel yaşama yöneliş

5-altyapı eksikliği

6-teknolojinin yanlış kullanımı ve ahlaki erozyon.

Bu maddeleri çoğaltabilirim. Ama şunu demek istiyorum. Tabi ki bu sorunlar 10 yıl önce bu kadar değildi. Çünkü ahlaki erozyon bu seviyede değildi. Biliyor musunuz? Cep telefonu kullanımında Dünya'da ilk sıralardayız. Sigara kullanım yaşı 12 ye inmiştir. Fatih' de istanbul'u 21 yaşında fethetmiş. Yorumu size bırakıyorum. Değerli okurlar sınav hayatın bir gerçeği oldu. Biliyorsunuz gençlerin sorunlarını yazdığım kitaplarım var. bizim için de o yıllar bir 10 yıl önceydi. Herşey tek tek hafızamızda kayıtlı. Kardeşlerime diyorum ki: 'sınavı hayatınızdan çıkaramazsınız. Öyleyse sınavla yaşamaya alışmaktan başka çare yok. Püf noktası şu ki: bu sınavları, hayatınızdan, ömür sermayenizden çok fazla kayıp vermeden atlatabilmenizdir. Gerisi kendiliğinden gelir. Ben, iki üniversiteden iki diplomayı aldığım gün karşıma dikilen engeli hafif bir şekilde atlayıp hayatımdan, inançlarımdan asla taviz vermeden, yoluma devam ettim. Türkiye'nin heryerinden değerli okurlarım var. bence mutluluk budur. Gerçeği arayanlar çok uzakta aramasınlar. Çok çalışıp yılmasınlar. Saygılarımla.

NOT:İŞLERİM VE AKRABA ZİYARETLERİM İÇİN 15 GÜN SAMSUN'DAYDIM. SAMSUN YAZARLAR BİRLİĞİ'NE, KLAS TV'YE, ÇOK DEĞERLİ SAMSUN'LU OKURLARIMA, SAHİL ÇİÇEKÇİLİK'E VE AİLEME SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ ARZ EDİYORUM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR