Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Cumhuriyet Düşmanları ve Şehit Kubilay!

Köhnemiş olan Osmanlı ve dünyada ki benzer diktatörlük yönetimleri, yıkılmış olup yeni ve çağdaş yönetim şekilleri kurulmaya başlamıştır.
İngiltere, Almanya, İtalya gibi sanayide ilerleyen, teknolojide güçlenen ülkelerin Avrupa'da başlattığı, 1. Dünya Savaşı tün dünyayı sarstı. Milyonlarca insan öldü. Ülkelerin sınırları tamamen değişti. Osmanlı toprakları galip devletler tarafından işgal edildi.
Türk askerinin Çanakkale'de gösterdiği kahramanlıklar bile Osmanlı'yı kurtarmaya yetmedi.
Osmanlı Padişahı Sultan Vahdettin'in imzaladığı "SEVR" Antlaşması TÜRK HALKININ topraksız kalmasını ve esaretini öngörüyordu. Fakat kahraman Türk Evladı Mustafa Kemal Atatürk; Bu esaret belgesini kabul etmeyerek, Anadolu'nun bağrında Kurtuluş Savaşını başlattı.
Bu kutsal Savaş sadece işgalci emperyalist güçlere karşı değil, aynı zamanda Osmanlı bakiyesi gerici iş birlikçi ve halk sömürgenlerine karşı yapılmıştı.
Mustafa Kemal önderliğinde ki Savaş kazanılmış yeni bir devlet kurulmuş, halk yönetimi olan CUMHURİYET ilan edilmiştir. Padişahın ve çevresinin refahı yerine, halkın refahı öngörülmüş çağdaş kalkınma hedef alınmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal tüm bunları gerçekleştirmek için harekete geçmiş ve DEVRİM KANUNLARINI uygulamaya başlamıştır.
TÜRKLER ilk defa milli mücadele çerçevesinde "vatan savunması" yapmışlardır. İlelebet yaşayacakları bu toprakları korumak için kanlarını akıtmışlardır.
Kahramanları Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak için ant içmişler, marşını yazmışlar, Ay-Yıldızlı bayrağını göndere çekmişlerdir.
Fakat CUMHURİYETİN İLANIna karşı çıkan, yurt dışına çıkarılan padişahın gelmesini isteyen, hilafetin devam etmesinden yana olan gericiler, yobazları da yanına alarak bir dizi isyanlara başladılar. Genel olarak halkın dini duygularını istismar eden gerici-yobazlar bu kez, bağ bahçeleri ve üzüm bahçeleri ile ünlü güzel ilçemiz Menemen'de ortaya çıktılar. Vicdansızca acımasızca, bağ bıçaklarıyla Asteğmen Kubilay'ı boğazlayıp oracıkta şehit etmişlerdir. Bu ibretlik isyan olayını yarın ki yazımızda etraflıca anlatacağız.
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR