Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Biz Bu Filmi Daha Önce de İzlemiştik

 

Merhaba sevgili okurlar, afiyettesinizdir inşallah. Bizlerde iyiyiz efendim. Doğu Türkistan"da ki Traji komik olayı duymuşsunuzdur. Duyduğunuzda da "biz bu filmi daha önce de izlemiştik" demişsinizdir. Malumunuz İsrail-Filistin savaşında da petrol zengini Arap ülkeleri kulaklarını tıkamışlardı. Bereket ki şimdi öyle değil. Doğu Türkistan olayında başta Türkiye olmak üzere bazı duyarlı ülkeler yine üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Ancak ekonomisi güçlü ülkelerden tık yok, tepki yok! Şimdi sizlerle bir düşünelim; yakın zamanda tanık olduğumuz birçok ikili çatışmalarda güçlü ülkeler yine ses çıkarmamışlardı. Bence şunu söylemek istiyorlardı; bana mı güvendiniz de savaş yapıyorsunuz? Bakın çarenize der gibiler… Eee haksız da sayılmazlar. Hatırlayınız İsrail-Filistin savaşında dolarları petrol kuyularına gömen bazı Arap ülkeleri, bakın çarenize demediler mi? Tarih tekerrürden ibarettir, tarih derstir. Ama alabilene…

Değerli okurlar, Çin"de meydana gelen Doğu Türkistan olayını hiç şaşırmadan izliyorum. Çünkü, aynı şeyler hep tekrar ediyor. Diyorum ki bende hangi platformda olursa olsun, kendimizi her şeye hazırlayabilirsek üzücü şeylerle de karşılaşmayız diye düşünüyorum. Mesela; kış yiyeceğini hazırlamak için bir yaz boyu ter döken karınca, kapısına gelen ağustos böceğini kovarak, "hadi git şimdi de oyun oyna" demiştir. Çok çalışmalıyız ve her şeyden ders almalıyız. Maalesef tarih her defasında bize bunu hatırlatıyor. Tabi ki acı bir şekilde! Ölen Uygur halkına güçlü devletler adeta hiç seslerini çıkarmadılar. Bende diyorum ki; bunu önceden herkes tahmin etmeliydi. Her defasında başka türlü mü oluyor sanki?

 

***

 

Değerli okurlar, haftaya Ö.S.S. sonuçları açıklanıyor. Şimdi ben çook konuşurum ama özetin özeti birkaç cümle söylemek istiyorum. Bir kere işin ucunda ölüm yok! İntiharı düşünenlere duyurulur. Bilakis hayat o anda yeniden başlayabilir. Başka bir yönde, başka bir çizgide, bambaşka hayallerle neden olmasın? Kazanamamış olman, senin için neden bir hayra alamet olmasın? Zannediyor musun ki hayatta hiç engel yok? Güller dikensiz, yollar taşsız, üzüm çöpsüz.. Deseler inanır mısın?

Hey sen! Baksana bana… Şu odanın pencerelerini aç önce, kulaklarından çıkar kulaklıklarını da Doğu Türkistan"da olan biteni işit. Hem sadece senin işin Ö.S.S. sonucunu mu beklemek? Hem beklemeye zamanın var mı senin? Hadi bekledin sonunda işin var mı senin? O halde şimdiden internetten araştır iş yerlerini. İnternet, chat yapmak için mi lazım sadece sana? Dünya haberlerini takip etmiyor musun? Neden gazete okumuyorsun? Geçen gün bayanın birisi, "günah olur diye TV izlemiyoruz, sizi de göremiyoruz" dedi bana. Bu ne cehalet! Diye sordum ona. "Bizi izlemezsen, senin için mücadele eden kalemi nereden göreceksin" dedim ona. İşte yine tekrar ediyorum, siz kendinizi düzeltmezseniz, hiçbir şey asla düzelmeyecek. Çözüm sadece sizsiniz. Unutmayın ki bunun yolu çalışmaktan geçer. Elalem dolarlarını ister harcar isterse kuyulara gömer. Bu kimseyi ilgilendirmez. Sende Ö.S.S. sonucunu beklemeyi bırak da, kazanamadığını farz ederek başka arayışlara şimdiden başla.

 

Hepinize selamlar… Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR