Bir garip Yatırım hikayesi

Sizlerinde  dikkatini çekeceği düşüncesi ile bir  yatırım hikayesinden bahsetmek istiyorum.

       Bu bahsettiğim yatırım, insan hayatını yakından ilgilendiren ve her geçen gün,  reform  üzerine reform, yapılan  ve halkın en önemli gündemi arasında yer alan  önemli bir konu, Sağlık...

       Bafra daki hastanelerde bir yılda sağlık ocakları hariç, 800 Bin insan muayene ve tedavi oluyor. Samsun a ve diğer illere gidenler hariç. Bu Bafra nın şehir nüfusunun tam on katı, burada acil bir durum olduğu kesin. 

       Bafra ilçemizde 1997 yılında, o zamanın yöneticilerinin, imece kültürü ile başlattıkları ve halkın katkıları ile belirli bir noktaya getirilip, Devlet tarafından yapılmasını düşünülen  155.000 M2  Arazi  üzerine 250 yataklı  bir Bölge Hastanesi.

       Diyeceksiniz ki ne var bunda,

       Esas iş bundan sonra başlıyor, bu hastane inşaatı 1997 yılında  başladı ve o zamanki dönemin yöneticileri, Bafra halkını bu işin içine çekerek, imece kültürü dediler, bölge yatırımı dediler, ve esnaftan, iş adamlarından, Tütün üreticisinden, Okula giden öğrencilerin  harçlıklarından, simit paralarından toplanan paralarla  bu işe başlandı ve 250 yataklı devasa bir yapının  kaba inşaatını bitirdik.

      O dönemden bu döneme, hiçbir hükümet ki; 9 hükümet kurulmuş ve hiç biri bu yatırımı dikkate almamış ve inşaatı çürümeye terk etmişti.

      Ak Parti  iktidarı döneminde, sadece bitmesine çok az kalmış yarım yatırımların  programa alındığı bir dönemde, bu  yatırımı milletvekillerin çok önemli katkıları ile yatırım programına alındı. Ve ödeneği konuldu.

       İhalesi 2006 yılında yapıldı, Hastane inşaatı  o zamanki  paralarla 18.5 Trilyon liraya ihale edildi.  18 ay gibi kısa bir sürede bu hastane inşaatı bitirilecekti. Ancak ihaleye itiraz edildi ve ihale iptal edildi.

        Davalar açıldı, temyizler yapıldı ve ihalenin yeniden yapılmasını karar verildi.

        Ancak, Esas iş bundan sonra başladı. İhaleyi kim yapacak, nasıl yapacak, eksikleri kim hazırlayacak ve hastane nerede yapılacak...

        Yıllar geçti, Türkiye Sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdi. Biz hala hastanenin ihaleseni yapamadık.

         Şimdi deniliyor ki; Bu hastanenin yeri uygun değil, Başka yere yapalım, Orası da Bafra Mezarlığının yanı olsun.

       Olacak iş değil? Böyle şey olur mu?

        Bu yatırıma Bafrada yaşayanlar karar veremez mi? Bafra halkı bu işe kesinlikle karşıdır. Şimdiden imza kampanyaları başladı bile.

       Ve iddia ediyorum, Hiçbir yatırım yoktur ki Halk o yatırımı bu kadar yakından takip etsin.

      Bu konu  ile ilgili İl Başkanı başkanlığında Milletvekilleri, Belediye başkanı ve ilçe başkanı il binasında  toplandı. Siyasi olarak üzakeresi yapıldı ve  siyasi kararı da  verildi.

      Ancak düğmeye kim basacak. Bu işi kim takip edecek, Bölge milletvekilimi? Vali mi? Sağlık il müdürü mü? Bayındırlık il müdürümü, Sağlık bakanımı? Bafra da herkes bunu merak ediyor.

       Başbakanın ve Sağlık bakanının yakınen takip ettiği bilinen bir proje, öyle olmasına rağmen bu gecikmenin sebebinin ne olduğunu Halkımız çok merak ediyor.

      Yoksa yatırımın parası fonda tutuluyor da, Faizi ile  başka işler mi yapılıyor?

      Yoksa bu yatırımı yapılmayacak mı?

       Bir milyondan fazla sağlık muayenesi yapılan bir ilçe de, acil bir durum olduğu ortada, parası da var.
    
      Sağlık beklemeye gelmez, gelin bu işi çözün, şu yılan hikayesine dönen bu işi bitirin.
 
      Halkı, hayır duasını alın. Sağlıcakla kalın...

      
 
        

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haluk Bülbül Arşivi
SON YAZILAR