Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

"Bir bayram ki... zapturalp altında!"

1 Mayıs işçi bayramını resmi olarak bayram ilan ettiklerini ve bunu kendilerinin yaptıklarını söyleyerek övünen AKP li yetkililer hayatlarında hiç bayram görmedikleri anlaşılıyor.

Biz işçiler ve işçi sınıfının yanında, geçmişten bu yana emekçi ve ezilen halk kitleleri on yıldır, AKP iktidarında daha da artarak, katmerli ve daha farklı bir zihniyetle, acımasızca
sömürülmekte olduğu açıkça görülmektedir. Bunlar işçilere bayram hediye ederlerse, gerektiğinde fitil fitil burnundan da getirirler işçinin..! Çünkü bunlar sermayeciler..Bizlere bayram mayram vermezler. Maazallah..sömürgen sermaye ve işbirlikçileri, işçiyi emeği hor görenler, alınterine saygısı olmayan bir zihniyet..İşçiye ve emekçilere, hak arama eylemlerinde nasıl acımasızca ve insanlık dışı saldırıldığını biliyoruz. Sadece adını bayram koyup, öğündükleri gün; işçilerden çok kendilerinin tatil yaptıkları birgün olmuştur. Geçmişten bu yana 1mayıs; her yıl işçilerin, katılan işçi ve emekçi vatandaşların potansiyel suçlu gibi arandığı, demir barikatlarla çevrilip, polis kordonu altında halka anarşist ve terörist gibi gösterilerek, fişlenerek sermaye sömürüsüne karşı en büyük kalkan olan halk yürüyüşünü gerçekleştiriyordu. Ya şimdi.. Ne değişti ? "Kapitalist burjuva ve Amerikan emperyalistlerinin dostu;fakat aynı zamanda müslüman olduğunu sık sık dile getiren Akp;" tek parti iktidarı özlemi" içinde Türkiye'yi "kendince dizayn etme gayretinde" olan bir iktidar; işçiye ve emekçiye, bayram veremez. Hiç bayram görmemiş olsak neyse.. Haksız ve adaletsiz bir gelir dağılımını halka reva gören bir düzeni kabullenenlerin, öteki dünyayı gösterip yetim hakkından sırtına frak giyenlerin işçiye vereceği bir bayram külliyen olamaz! İşte yine polis kordonu ve korkusu, yine aramalar ki; ilerici ve halkçı demokrat dayanışmacı eşitlikçi barışçı anti emperyalist kitlelere karşı yine; emperyalist çiçeği burnunda şirketlerin, burjuvamızın da iktidardaki etkileri.. Malum O; hıııımm.. gibi sözler "mürebbiyelikler.." Ve parmakları.. baskı altında bir bayram.. çoluk çocuğumuzdan ayrı bir bayram..? Verilen Şu bilinmelidir ki; En Yüce Değer EMEK, ve alın terinin karşılığı VERİLMEZ ALINIR. 1MAYIS sürekli ve devrimsel bir mücadeledir. Bu sömürüye karşı direniş ve dayanışma, mücadele günüdür. Toplumsal ve evrensel barışın kardeşliğin göstergesi bir bayramdır. "ZAPTURALP ALTINDA BİR BAYRAM OLAMAZ !.. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR