Ayşenur Öndaş

Ayşenur Öndaş

ANNE VE BABA HASRETİ

Oliver Twist 1838 yılında yayınlanmış olan Dünya'da ki en eski kitaplardan bir tanesidir. Defalarca kez uyarlanmış bir kitap olan Oliver Twist kitabı İngiliz yazarın yazmış olduğu bir eserdir. İngilizce dili ile yayınlanmış olan Oliver Twist kitabı en iyi sosyal romanlardan birisi olarak bilinir. Aynı zamanda bu kitap yazarın yazmış olduğu ikinci romandır.
Oliver Twist anne ve babası olmayan ve yetimhanede büyüyen bir çocuktur. Oliver Twist'in yetimhanede ki yaşama mücadelesini konu edinen bir romandır. Oliver Twist kitabının ana fikri hayat her koşulda ve her ortamda zor olabilir. Fakat mücadele etmekten hayata dört elle sarılmaktan başka çare yoktur. Mücadele ettikten sonra hayatta aşılamayacak engeller de yoktur. Eğer bugün başaramadıysak yarın veya başka bir gün mutlaka başaracağız.
Oliver Twist yetimhanede doğmuştur. Hayatı boyunca annesi ve babasını hiçbir zaman tanımamıştır. Bundan dolayı sürekli olarak anne ve baba hasreti çeker. Oliver Twist'in adını da yetimhanede müdürlük yapan Bumble adındaki kişi koyar. Çocukluğunun büyük bir bölümünü Bumble müdürün yanında geçirir ve onunla oyunlar oynar. 11 yaşına geldiğinde bir zengin aile olan Sowerbery ailesine evlatlık olarak erilir. Sowerbery sürekli olarak cenaze işleri ile uğraşan bir kişidir. Bundan dolayı Oliver Twist bu kişinin yanında mutsuz olduğunu hisseder ve Sowerbey'in yanından ayrılmıştır.
Oliver Twist evlatlık verildiği ailesinin yanından kaçtıktan sonra yedi gün yollarda tek başına gider. Yedi günlük yolcuğunun sonunda İngiltere'nin başkenti olan Londra'ya varır. Londra'ya geldikten sonra burada Jack Dawkins adlı kişi ile tanışır. Jack Oliver'in bu haline çok acır ve ona yardım etmek istediğini söyler. Ona ilk önce kalacak bir yer arar. Gitmiş olduğu yerde fagın adlı kişi ile Oliver'ı tanıştırır ve artık bu kişinin yanında kalacağını söyler. Fakat burada kalmış olduğu kişiler çokta tekin bir kimseler değildir. Çünkü bu kişiler Londra'da hırsızlık çetesi kurmuş bir çetedir. Oliver Twist için bu hayatında ki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşenur Öndaş Arşivi
SON YAZILAR