2017 YILI HAYIRLI OLSUN

2017 yılının ilk saatinde gerçekleştirilen terör eylemini kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Ülkemizin güvenli olmadığı mesajını vermek ve birliğimizi bozmak amaçlı yapılan bu eylemler; milletimizi bölemeyecek, morallerimizi bozamayacaktır. Yedi düvele karşı 250 bin şehit vererek vatanını koruyan milletimiz,  bu süreci de zaferle atlatacaktır. 

Amelleri  ve emelleri aynı olanların ülkemize karşı yaptıkları hain tuzaklar, kendi başlarına dönecektir. Milli ve dini hassasiyetlerimiz, bu değerlere bağlı milletimizin yüksek duyarlılığı, bu hainleri bertaraf etmeye yetecektir.

Bu vatan, şehit kanlarının bedeli ile alınmış ve korunmuştur. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" anlayışı, hem dini hem de milli değerlerimizin bir yansımasıdır. Bedir'de, Uhud'da, Hendek'de,  Çanakkale'de, Sakarya'da ve İstiklâl Harbi'nde hep aynı duygular yaşanmış, aynı sonuçlar alınmıştır. 

Bu gün de, ülkemizin korunması, milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü ve devletimizin bekâsı için kanı dökülen ve can veren, başta güvenlik kuvvetlerimiz olmak üzere, tüm vatan evlatları mahşerde ve baki olan ahiret hayatında Peygamberlerle birlikte haşr olacaklardır. 

Onlar, Kur'an ifadesiyle ölmemişler, Allahın rızkı ile manevi dünyada ve ruhlar aleminde yaşamaktadırlar. İstanbul'da, Kayseri'de, Antep'te, Adana'da, Diyarbakır'da ve ülkenin her tarafında şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları Şâd, Kabirleri nur, makamları Cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun, kederli ailelere Allah sabırlar ihsan etsin. 

Bu akşam terör nedeniyle hayatını kaybeden 39 masum vatandaşımızın kanları ve yakınlarının gözyaşları, lanet teröristleri boğacak, uykularını kaçıracak, varsa eğer gram vicdanları onları kahredecektir. Terörün dini ve milliyeti olmadığı gibi, öldürülen insan için mekanın da önemi yoktur. Mabedde öldürülen ile eğlence mekanında öldürülen arasında fark yoktur. Amaç aynı, hedef de aynıdır. İnsanları öldürerek, milleti bölmek için güvensizlik oluşturmaktır. 

Ülkemizin dünyaya umut olduğu günümüzde, bu umuda gönül bağlayanların, hayalleri söndürülmek istenmektedir. Zira; milletimiz, tarihin ve inancın kendilerine yüklediği sorumlulukla, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve cesur iradesiyle  bugün ezilmişlerin umudu olmuştur. 

İslâm âlemi milletimizin atacağı adımları takip ederek, sayın Cumhurbaşkanımızdan gelecek bir işarete odaklanmıştır. Dünya müslümanlarında özlenen, istenen ve beklenen birlik, milletimizin önderliğinde, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde sembolleşmiştir. 

Suriye'de akan gözyaşı ve dökülen kanın sona ermesi için milletimizin ortaya koyduğu irade her türlü takdirin üzerindedir. Beş milyona yakın Suriyeli kardeşimizin misafir edilmesinin yanında, Suriye'nin toprak bütünlüğü için Ordumuzun gösterdiği yüksek performanslı askeri harekat milletimizin yüksek dini duygusunun  ve milli reflekslerinin  sonucudur. 

Ortadoğu'nun şekillenmesinde ve müslümanların geleceği ile Suriye'nin kendi kaderini kendisinin tayin etmesinde milletimizin duruşu ve görüşü etkin olacaktır. Halep'e gönderilen  binlerce Tırlar dolusu giyecek ve yiyecek yardımıyla Milletimiz Âlicenaplığını göstermektedir. Bu da dünya devleti ve müslümanların umudu oluşumuzun mührü olmuştur. 

Ortadoğu'nun gözyaşı ve akan kanı içerisinde, 2016 yılını bitirerek 2017 yılına girdik. 2016 yılını zorluklarla geçiren insanlığa 2017 yılında esenlikler diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR