Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Yoksul öğrencileri Danıştay korudu

Anayasamızda kuvvetler ayrılığı iyi ki var. Şimdiki hükümetin meclis çoğunluğuna güvenerek hazırladığı söylenen Anayasa"da, var mı bilemem ama? Anlaşılan Bu hükümet fakir fukaradan yana değilmiş. Fakir fukaralığın çoğalmasından yanaymış. 8 yıldır vatandaş gittikçe, bir arkadaşına bir komsusuna veya çöplerdeki atıklara muhtaç hale gelmiştir.
Hal böyleyken halk ve öğrenciler arasında hükümet yandaş üretmeye gayret ediyor.
Gizli veya açık siyasi taraf tutan vakıf (Özel) eğitim ve dershaneler, yurt gibi kuruluşları çoğaltarak devlet yurdu ve eğitim kurumlarını pasifleştirerek veya buralardan öğrenci aktarmak için hüllelere başvuruyorlar.
AKP iktidarının da buna yardımcı olduğu anlaşılıyor. Şöyle ki;  DERSHANELERE GİDEMEYEN YOKSUL ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM GÖRDÜĞÜ HALK EĞİTİM MERKEZ"lerindeki öğrenciler için açılan KURSLARIN KAPATILAMASI için MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI tüm illere genelge göndermiş.
EĞİTİM-İŞ SENDİKASI"nın duyarlılık göstererek açtığı, GENELGENİN İPTALİ yönündeki dava için ilk aşamada SAYIŞTAY yürütmeyi durdurma kararı aldı. 09.06.2009 iyide yaptı.
Davayı açan EĞİTİM-İŞ Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, “Genelge öncesinde öğrencilerimiz özel dershanelerinin istediği paraların ortalama yüzde 20"u veya hiçbir ücret ödemeden HALK EĞİTİM KURSLARI"ndan yararlanıyordu.” Şeklinde konuştu.
Görüldüğü gibi AKP iktidarı, yıllardır öğrencilerin faydalandığı bu kurs imkânını engellemek istemiştir. Yoksul öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlaması gereken hükümetin bu genelgeyi yayınlamaktaki amacının ne olduğu muallakta görünüyor.

BU DURUMDA İYİLİ DANIŞTAY VARMIŞ, YAŞASIN ANAYASA"DAKİ KUVVETLER AYRILIĞI..!!

Saygılarımla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR