Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Unutulmaya yüz tutan bir başkan !

            
Bugünlerde büyük şehir belediye başkanı YUSUF ZİYA YILMAZ bey aklıma geliyor. Eskiden olduğu gibi kendisine ilgi, duyulmuyor basın da olsun ,medya da olsun o kadar övgüler rant getirici ”pohpoh”lar artık görülmüyor.Dile kolay ki rahmetli SOSYAL DEMOKRAT halk adamı  alt yapı mimari iki dönem SAMSUN BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYE  başkanlığı yapmış daima sevgiyle kucaklanmış yeri hala doldurulamamış rahmetli MUZAFFER ÖNDER`İ seçim yarışında kaybettiren bir kişilik, fakat düştüğü hale bakınız ki; unutulmuş , unutulmaya yüz tutmuş bir başkan!
Neden Acaba?
Biraz geçmişe gidersek, bu soru aslında geniş bir alanı ve insani bir yelpazeyi içine alır ki herkesin anlayacağı bir türden değil.  Yine de meramımızı anlatmaya çalışmak insanlık açısından bir anlam kazanır.                                                                                                                                                             Geçtiğimiz seçimler öncesi, Samsun'a  gelen  Başbakan Tayyip Erdoğan'ın etrafında toplanan Samsun'un ileri gelen“zevat-ı  muhterem”den  ve halkın yoğun kalabalığın dan sıyrılarak, korumaları da geçerek Başbakan'a ulaşan bir vatandaş;“efendim  özel  halk otobüslerden bizi  geri  indiriyorlar onurumuz  kırılıyor.” diyor. Başbakan da Yusuf Ziya Yılmaz'ı çağırarak “sizden şikayet var. Başkan! “deyince YUSUF ZİYA YILMAZ `ın başbakan TAYYİP ERDOĞAN`a verdiği cevap aynen şöyle,
Sayın Başbakan a Yılmaz vatandaşın bahsettiğinin özel halk otobüsleri olduğunu kendilerini ilgilendiren bir durumun söz konusu olmadığını söylüyor. Bunun üzerine başbakan sert,  bir ses tonuyla “anlaşacaksınız” diyor. YILMAZ da “tamam başbakanım.”diyor. Efendim,  anlattığım olay kapitalist sistemde sıkça görülen bir realitedir.  Böyle belediye başkanları,  üç kez de seçilseler, gökdelenler de inşa etseler, sahilleri dolgu da yapsalar, raylı sistem ile şehre bir “manzara” da  kondursalar  ve  yeni  bir bulvar yolu bile açsalar eğer;  bir kaldırım taşını  döşemesini bilmiyorlarsa, bir yol  yapamıyorlarsa  veya özelleştirip denetlemiyorlarsa, “bırak gitsin” onların başkanlığını! İşte yine yağmur yağıyor yine paçalarımız çamurlu su, yayalara hayat yok bu şehirde! Şu bir gerçek ki; yapılan işlerin harcında hamurunda eğer insaniyetlik yoksa hayır beklenmez.   
Sn. Yusuf Ziya Yılmaz'la şöyle yağmurlu bir günde Samsun'u yayan olarak gezsek, eski ve yeni kaldırımları gözleriyle görse, GENÇLİK ve GEZİ CADDELERİN DEN de geçsek. MECİDİY E,  İSTİKLAL hiç fark etmez  efendim!  Bakalım keyiflenecekler mi BEYFENDİLERİ?  Böyle başkanlar UNUTULMAYA MAHKÛMLAR!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR