ÜLKEMİZİN GÜZELLİKLERİ

 

 

    Ülkemiz, dünyanın hem coğrafi hem de stratejik açıdan önemli noktasında bulunmaktadır.

    Dört mevsimin bir arada yaşandığı bir ülke Türkiye.   Deniz, yayla, orman, sahil, kum gibi dinlenmeyi sağlayan her nimet var ülkemizde.

    Meyve, sebze, kuru gıda gibi topraktan yetişen bütün baklagiller var memleketimizde.

    Deniz ürünlerinin neredeyse her bir çeşidi bulunur ülkemiz denizlerinde.  Tabii güzellikler, tarihi mekânlar, dini değerler ayrı bir katma değer sunmaktadır memleketimize.

    Yer altı kaynakları ve madenlere sahip oluşumuzun yansımalarını henüz yeterince yaşayamadık dış güçlerin ayak oyunları nedeniyle .

    Tabii hayatın ve organik yaşamın unsurları yıllarca yetecek güce ve özelliğe sahiptir ülkemizde.

    Avrupa’nın sun’i  güzellikleri ve insan gücüyle ortaya koydukları özellikleri bir günlük durmuş olsa, hayat çekilmez olur gelişmiş diye peşine takıldığımız o ülkelerde.

    Ülkemizin her alandaki tabii özellik ve güzellikleri, her olumsuzluğa rağmen yıllarca ülke ihtiyacını karşılamaya yetecek yoğunlukta ve kıvamdadır.

     Stratejik olarak bakıldığında konumu, boğaz ve denizleri dünya egemenlerinin gözlerini üzerine çekecek bir öneme sahiptir.

     Peygamberimiz, İstanbul’u fetheden komutanı ve askerleri övmekle, bu coğrafyanın dünyaya hâkim olmadaki önemini işaret etmiştir.

     Yüz yılların tarihi tecrübeleri de, boğazların ve Anadolu’nun nedenli önemli olduğunu göstermiştir.

     Anadolu’ya ve dolayısıyla Ortadoğu’ya hakim olmak için haçlı orduları defalarca ülke sınırlarımızın kapılarını haksız olarak zorlamışlardır.

     İnsanlık tarihi ile eş zamanlı yürüyen ve insan yaşamı devam ettikçe de bitmeyecek olan Hak – Batıl mücadelesi de yine ülkemiz üzerinden sürdürülmektedir. İslâm toplumları ile diğerlerinin mücadele merkez üssü ülkemiz olarak görülmektedir .

    Tamamına yakını Müslüman olan ülkemiz ve milletimiz mazlum coğrafya diye isimlendirilen İslam ülkelerindeki Müslümanlarının abiliği görevini üstlenmiştir.

    Her nimet şükrü gerektirir. Ülkemiz gibi böylesi çok özellik ve güzellik sahibi bir vatanın şükrü, onu korumaktır.   Kanla yoğrulmuş, sınırları can vererek çizilmiş ülkemizin korunması ve kalkınması için her kademede bulunan insana zorunlu sorumluluk vardır.

     Söz konusu bu sorumlulukları bu vatanın evlatları bugüne kadar hep gönüllü yürütmüş, canını vererek vatanını korumuştur.

     Vatanın korunmasının bir diğer gerekli yöntemi ve unsuru da ülkeyi kalkındırmak, bunun için de gece gündüz demeden çalışmaktır.

      Üzerinde yaşadığımız bu güzel ülkemiz her birimiz için nimettir. Ülkemizin korunması ve kalkınması için gerekenlerin yapılması ibadettir.

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR