Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Tayyip Erdoğan'ın 4 Parmağı Ve 4 İşlem


24. dönem parlamentoya girecek olan Milletvekilleri seçimi yapılacak. Yanılmıyorsam haziran ayında sandığa gidecek olan seçmen; yine bu adaletsiz seçim sistemiyle, yine demokratik düşüncelere hipotek koyan yüzde 10 barajıyla, yine parti için diktatoryaya izin veren partiler kanunu ile cebelleşerek oyunu kullanmak zorunda bırakılacak. Böylelikle; gelişmiş demokraside insan onurunu ve insan iradesini bir kez daha öteleyeceğiz. Bir kez daha "Bir başka bahara" diyeceğiz.

Bu arada halkın demokratik tepkisini ortaya koyması ve iktidarın antidemokratik uygumalarına engel olunması yönünde, başta muhalefet partisi ve diğer partilerin yeterli çalışmalar yapamadığını görmekteyiz. Ülkemizde bir Başbakan'ın ifadesiyle; yoksulluk batağında olan 12 milyon 700 bin insanımız var bu insanlarımızın derdi; iş, aş, ekmek iken daha ileri demokrasiyi yaşayanların başta Başbakan olmak üzere; ülkemizin kaynak tabakasının yaşantılarını, harcamalarını, vicdan ölçülerine çekmeleri gerekmektedir.

Tabi ki bu ölçü, sosyalizm ölçüsünde olsun iddiasında değiliz, sosyal demokrasiyi uygulayın, halktan yana olun da demiyoruz ama ne diyoruz?
EL-İNSAF diyoruz.

Sayın Başbakan'ın kendi ifadeleriyle "12 milyon 700 bin yoksul" kalender, fakir fukara ve bunun yanında; her özelleştirmede işten çıkarılanlar ve üniversiteli genç işsiz kitleler de bir tarafta..!

"İleri demokrasi"yi yakalayanlar da bir tarafta!..

Sayın Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğluna Kürsüden 4 parmağını göstererek, "4 işlemi bilmiyorsun" diyor ki; üzülüyoruz!

Halbuki 4 işleme ne gerek var. Başbakan'ın gösterdiği 4 parmağı saymanın bile yeterli olacağı bir memleket manzarası var. Ortada ki görmeyene;
EL-İNSAF

AKP iktidarı'nın sayılarını her geçen gün arttırdığı "Çilekeş" analarımıza, avradımıza, yarimize, CHP'nin bağlamayı ve vereceği taahhüt ettiği 600 ila 1,250 TL, maaş ve demokratik ve sosyal hakları Tayyip Erdoğan çok görmemelidir.


Kaynak ortadayken "Kaynak nerede?", "Nereden Bulacaksın?" diyerek engel koymak, gerçeği görmemek ve insan haklarına engel olmaktır. Şöyle ki; ülkenin zenginleştiği, milli gelirin çok çok arttığı, bankaların aşırı kar elde ettiği (Küçük mevduatın sömürüldüğü), lüks sitelerin yükseldiği, lüks araçların satıldığı, türbanlı- türbansız servet sahiplerinin havasını attığı bir memleket var...

Ve..."12 milyon 700 bin yoksul...İşsiz kitleler...Üniversiteli ve nitelikli işsiz genç nüfus..."
EL-İNSAF..!

Bu hesap çok kolay, hiç zor değil!

Sayın Başbakan'ın gösterdiği 4 parmağı saymak kadar kolay, 4 işleme hiç gerek yok...

"Yeterki ileri demokrasiciler" elini vicdanına koysun. Belki haris alışkanlıklar için zor gelecektir ama; analarımız için 600 TL'yi çok görmek
EL-İNSAF..!
                          Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR