Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Şiirin Manası ve Kağıttan Kaplan

       Birkaç gündür yurtseverliğinden hiç kuşku duymadığım Prof.Dr Süheyl Batum Hoca"nın söylediği idddia edilen söz, aslında Çinlilere aittir. Çinliler zamanında, Mao önderliğinde büyük devrimi yaparken Amerika"nın sömürü ve yolsuzluklarla büyümüş bir KAĞITTAN KAPLAN olduğunu düşünüyorlardı. Ve bu, onlara güç veriyordu.

***

            Gelelim Süheyl Hoca"nın bu sözü neden söylediğine ki; hedefi şaşırmayalım. Bu olaya karşı Tayyip Erdoğan ve AKP"lilerin basmakalıp, samimiyet dışı müdahaleleri ve tavırları ortaoyunundan farklı  bir şey değildir. Bu olaya en son müdahale edecek olan onlardır kanaatindeyim.

                                                           ***

            Hiçbirimiz balık hafızalı olmayalım. Ben hiç unutmam, yurtsever insanlarımız da unutmayacaktır:  Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve AKP"lilerin iktidarları boyunca ordu ve askerimiz hakkında söyledikleri bilinmektedir. Ardından PKK ile savaşırken şehit düşen askerlerimiz hakkında söyledikleri, ordumuzu ve askerliği halk arasında küçük düşürücü sözlerin hesabı ortada durmaktadır. Her gün çocuklarımıza, geleceğimize kötü örnek olanların ve orduyu askeri hedef alan taraftar medya ve basının bu sözleri destekleyen bu tür yayınlarına hala devam etmeleri, elbette yurtsever Türk insanlarını rahatsız etmektedir.

***

Dokunulmazlıklarına ve Meclis"teki çoğunluklarına güvenerek AKP ve Genel Başkanı"nın ağzından çıkan olumsuz sözleri kulağının duymaması, halk arasında tramva yaratacak niteliktedir.

***

Düşünüyorum da; Tayyip Erdoğan Parti Genel Başkanı olmasa ,dokunulmazlığı olmasa, milletvekili olmasa, üstüne üstlük servet üstüne servet koymuş biri olmasa da sokaktan bir vatandaşımız olsa,  belki de böyle yakışıksız ve haksız kelamları edemezdi;   karşılığını alacağını bildiği ve tepki göreceği için!

***

O söyledikleri ve ortalığa saçılan yakışıksız ve argo( küfür yarısı) sözleri bu satırlara yazacak değiliz. Bunları tarih zaten kayıt altına alıyor. Aklı başında hiçbir yurtsever, hiçkimseden duymaya bile tahammül edemeyeceği böylesi sözleri sineye çekip karşılıksız kalmasını hazmedemez!

***

Dünyada ve Türkiye"de kürsü sahibi olan hiçbir Türk bilim adamının, bu durum karşısında biat edip susmasını ;  yine hiçbir yurtsever hazmedip de içine sindiremez.

***

Süheyl Batum genç, onurlu, yurtsever bir Profesör olarak çıkıyor ve diyor ki; “Bizim ordumuz şereflidir! Askerimiz onurludur! Başına çuval geçirildiği gibi değildir!” “Malum kişinin dediği gibi, “maazallah bu orduyla iyi ki savaşa girmemişiz “ sözleri yalandan ibarettir! Çünkü 1960 Devrim"inden sonra, 1974"te Kıbrıs"ta kahramanlık gösteren bu ordu ve bu askerdir! “

***

Süheyl Hoca, Orduya ve halka , Türkiye Cumhuriyeti bekasına; basınıyla, medyasıyla sürekli yapılan saldırılara göğsünü geriyor. Üniversitelerin ve Türk Bilim adamlarının onurunu kurtarmak için yaptığı bu çıkış anlamlıdır.

Süheyl Hoca, yurtsever bir karşı çıkış yapmak istemiş, ordumuzun KAĞITTAN BİR KAPLAN OLMAMASI gerektiğini, askere yöneltilen sözlü ve fiili YIPRATICILIKLARA demokratik yasal birçerçeve içinde izin verilmemesini, bu saldırıların devam etmesi durumunda LAİK CUMHURİYETİN ZARAR GÖRECEĞİNİ ifade etmek istemiştir.

***

Ben yurtsever bir vatandaş olarak böyle anlıyorum; “Şiirin manası şairin kalbinde saklı” derler ya!

***

Büyük Atatürkçü Nadir Nadi de zamanında benzer bir çıkış yaparak “BEN ATATÜRKÇÜ DEĞİLİM” demiştir. Darısı diğer profesörlerimizin başına!...

Saygılarımla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR