SAMSUN’DA KAMU YATIRIMLARI ÜZERİNE

Samsun ilimiz bulunduğu konum itibarıyla, doğu ve batı karadenizin kesişim noktasında, aynı zamanda karadenizin iç anadoluya açılan önemli bir kapısı ve kesim yolunda bulunmaktadır.

Bir takım sanayi yatırımlarının yanı sıra özellikle tarım ve hayvancılıkta da büyük potansiyeli olan bir ilimizdir.

Özellikle Bafra ve Çarşamba ovaları ile tarım ve hayvancılıkta hem yöremize hemde ülkemizin önemli bir kesimine hizmet vermektedir.

Bu anlamda DSİ tarafından yürütülen Bafra ve Çarşamba ovası sulama ve drenaj kanallarının ve vezirköprü ile 19 mayıs ilçeleri depolama ve sulama projelerinin tamamlanmasıyla bu bölgelerimizin tarım ve hayvancılık potansiyelinde önemli ölçüde artış sağlanacaktır.

Sağlık alanında ise Samsun Şehir Hastanesine bu yıl başlanılması bekleniyor, ayrıca  Vezirköprü ve Tekkeköy Devlet Hastanelerinin tamamlanması hedefleniyor.

Ulaşım alanında ise Hızlı Tren Projesi henüz etüd planlama aşamasında, Havaalanı Terminal Binası Tamamlayıcı Tesislerinin bitirilmesi hedefleniyor.

SAMSUN ilimiz özellikle 2010 yılından sonra kamu yatırımları açısından özelliklede Sosyal ve Sportif, Kültürel yatırımlardan önemli ölçüde pay almıştır.

İlimizden çıkan spor bakanlarının da önemli katkı ve desteği ile yeni stadyum, 7500 kişilik spor salonu, eski stadın yerine millet bahçesi yapımı, eski yaşar doğu spor salonunun spor müzesine dönüşümü, yüzme havuzları, gençlik merkezleri, ilçelerimize de yeni spor salonu ve gençlik merkezleri, stadyumlar, yüzme havuzları olmak üzere önemli ölçüde tesisler yapılmıştır.

Bunların yanında yerel yönetimlerin ve diğer kurumlarında önemli yatırımları olmuştur.Eski valilerimizden sayın Hüseyin AKSOY’ un himayelerinde gerçekleşen lojistik merkez, de önemli bir kazanım olmuştur. Gıda organize sanayinin gelişmesi de önemli bir istihdam kaynağı olmuştur.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca da ilimiz kamu binası ihtiyaçları ile ilgili olarak da kurumların ihtiyaç duyduğu hizmet binaları, yeni emniyet müdürlüğü binası, sgk binası, vergi dairesi, atakum kaymakamlığı, gibi daha bir çok kamu hizmet binası yapılmıştır.

İlimiz eğitim altyapısının güçlendirilmesi, derslik ihtiyaçının giderilmesi anlamında da Valiliğimiz Yatırım İzlme Ve Koordinasyon Başkanlığında  kuruluşundan bugüne rekor sayıda okul, derslik, ve mevcut binaların güclendirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.

Bu yatırım ve hizmetlerin yapılmasında emeği geçen her kesime Samsun halkı adına buradan teşekür etmek isterim.

Yeni Samsun Valimiz sayın Zülkif Dağlı’da bu anlamda ilimiz adına yeni bir şanstır. Zira sayın valimiz Yatırım Koordinasyon Başkanlığı kökenli hatta kuruluşunda destek olmuş, emek vermiş bir bürokrat olmuştur.

Sayın valimizin yatırım kökenli olması, proje odaklı bir çalışma yürüteceğine işaret etmektedir, bu vesile ile ilimizdeki yeni yatırım ve hizmetleriin hayata geçirilmesinde önemli katkılar sağlayacağı açıktır.Göreve başlaması ile birlikte kısa süredeki çabalarıda bunu göstermektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Bayram Arşivi
SON YAZILAR