ÖZLEMİŞTİK, HOŞ GELDİN

Son haftalarda önüne çıkan rakiplerini kendine güvenen futboluyla deviren Yılport Samsunspor'da yükselen bu grafik dikkatlerden kaçmıyor. Başarıya giden yolda elbette birden fazla yol olabiliyor ama ben bugün bir tanesine değineceğim...

Ortada bir ekip, grup veya takım varsa şayet; bu topluluğun hedefine emin adımlarla ilerleyebilmesi için sofrasında mutlaka "dostluk" bulunması gerekir. Dostluğun yanında bir de huzur, güven ve paylaşım varsa tadından yenmez bir hale gelecektir. İşte Samsunspor'un son haftalardaki başarısının bir sırrı da bana göre bu dostluk havasıdır. 

Futbolda takım içindeki her oyuncu sahada olmak ister ve kimse oynamadığı için mutlu olmaz. Tabii formayı hak etmek için, oynamak için çaba göstermek de gerekir. Sonuç itibariyle sahada görev alan 11 oyuncu oluyor ama dışarıdan desteklemek de çok önemlidir. Ben Samsunspor'da, yedek kulübesindeki futbolcuların sahadaki arkadaşlarını bir taraftar edasıyla desteklediğinden eminim. Fileleri sarstıktan sonra yedek kulübesine doğru koşan bir futbolcu, takım arkadaşının gözlerinde yanan coşkuyu göremezse eğer, değişen sadece skor tabelası olacaktır. 

İşte Samsunspor'da bu sene farklı olarak yukarıda bahsettiğim dostluk ve coşku var. Değişen sadece skor tabelası değil aynı zamanda yeni doğmuş bir bebek gibi filizlenen tazecik "birlik" olma duygusu. Kırmızı Şimşekler'de bu sene birlik var. Önceleri var olan, sonraları ise üzerine toprak örtülen, eskilerde kalmış ve taraftarın özlemle burnunun tütmesini sağlayan bu birllik duygusu bütün takıma yansıyor. Başarıyı aslında sol ayakla köşeye bırakılan plaseler değil, takım arkadaşının omzuna dokunan ve "beraberiz" mesajı veren güven duygusu getiriyor..

Antrenmanlarda ve tesislerde gözlemlediğim kadarıyla futbolcular daha çimlere ayak basmadan başlıyorlar gülümsemeye. Daha tesislere girerken güvenlik görevlileri hissettiriyor kulüpteki huzur atmosferini. Antrenman öncesi ve sonrasında ben yüzü asık tek bir insan görmedim inanın. Başkan İsmail Uyanık başta olmak üzere Teknik Direktör Taner Taşkın ve kurmayları, antrenörler, futbolcular, kulüp görevlileri ve diğer tüm emekçiler. Uyanık'ın gözlerindeki azim, Taşkın'ın bakışlarındaki kararlılık bütün futbolculara tezahür ediyor ve bu da sezon boyunca rakip takımların işinin çok zor olduğunu gösteriyor. İşte bu havayı soluduktan sonra başarı zaten kendiliğinden geliyor. 

Taraflı tarafsız objektif olan herkesin hak vereceği üzere Samsunspor bu sezon hak ettiği yerde değil. Özetlemek gerekirse 'uyanış sezonu' denilerek çıkılan bu yolda ilk olarak uyanan duygu "dostluk" oldu. Tesislerdeki birlik, sokaklardaki inanç, taraftarlardaki güven ve bu renklerde geçmişten bu yana var olan kudret parladığı müddetçe Kırmızı Şimşekler hep uyanmaya ve hep yol almaya devam edecek. Samsunspor'un, armasında bulunan Ulu Önder Atatürk'ün atının şahlandığı gibi şahlanması ve hep yükselmesi dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Soner SÜREN Arşivi
SON YAZILAR