Önce hedefini koyacaksın

Önce hedefini koyacaksın

 Amacımız imkansızı mümkün, mümkünü kolay kolayı da zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır. Kulüp olarak ortaya konan hedeflerle bu amacı yerine getirecek birimler arasındaki uyum ve koordinasyon ön şarttır. Teknik idari ve ekonomik birimler ayrılamayan bir bütündür. Biri olmazsa olmazdır. Aksi halde belirlenen hedefe ulaşmak hayalden öteye geçmeyecektir. Dün oynanan müsabakayı oyun stilleri başlığı altında değerlendirecek olursak; oyun stili takım halinde oynayabilme yeteneğidir. Bir takımın sahaya yansıttığı kişiliğidir. Bir takımın oyun stili oyuncuların bir bütün olarak nasıl savunma ve hücum yaptıklarıdır.
 Oynanan oyunda zaman zaman direkt hücum zaman zamanda endrek hücum tercih edildi. Direkt hücumda rakip savunmadaki boşluklardan faydalanarak genellikle ileriye doğru yapılan paslar ile topun mümkün olduğunca hızlı bir şekilde rakip takımın gol bölgesine götürülmesi amaçlandı. Bu tarz zaman zaman denensede hücumda dengeyi kuramadı çoğalamadı ve desteğe gidemedi. Dolayısıyla hücumda ciddi bir pozisyon üstünlüğü sağlanamadı. İstanbulspor, ligin dibinde olması nedeniyle kontrollü oynamayı, topun arkasında kalmayı kendi yarı alanına gelerek kalabalık bir savunma anlayışını müsabaka boyunca sürdürdü.
 İstanbulspor'un kombine savunma prensiplerinden olan savunma ve orta saha bölgesinde çok baskılı hücum bölgesinde ise az baskılı savunma anlayışını iyi bir biçimde uyguladı ve başarılı oldu.
 Samsunspor oyunun bütününde kazanmak adına özellikle hücumda rakip takımın çokluğu adam savunması karşısında geliştirdiği ataklardan sonuç alamayınca hiç bir ummudağı bir üç puandan oldu. Burada futbolun temel prensiplerini sunmak istiyorum. Oynadığından zevk alacaksın, oyunun her bölümünde kontrolü elinde tutacaksın, savunmada birbirinden kopmayan bloklar oluşturacaksın, hücumda çabuk oynayacaksın, ortaya çıkan boşlukları değerlendireceksin. Arkadaşına yardım edeceksin yardım etmek içinde koşacaksın. Rakibine boş alan ve zaman vermeyeceksin. Kollektif oyun oynayacaksın her konumda cesareti ve gayesi olan bir takım oluşturacaksın. Bundan sonrada hedeflerini koyacaksın.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Usta Arşivi
SON YAZILAR