Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

OKULLARIMIZ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

                         OKULLARIMIZ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI
   Bir eğitim dönemine daha girdiğimiz, bu yıl da çocuklarımızı eğitecek ellere teslim ettik. Kendimizden bile kıskandığımız ve her türlü olumsuz etkiden koruyup kollamaya çalıştığımız gözbebeğimiz çocuklarımızı kendi ellerimizle öğretmenlerimize teslim ettik.                                                                                 "Daha dün annaemizin kollarında yaşarken,                                                                    Şimdi okullu olduk  sınıfları doldurduk."  dizeleriyle, sevgiyle çeşitli ikna yollarıyla çocuklarımızı okula uyum sürecine dahil ettik, hayırlı olsun. Bizlerin ve ülkemizin geleceği çocuklarımız, tüm olumsuzlıklara rağmen Cumhuriyetin öğretmenlerine emanet ettik onların maharetli ellerinde uygar bir eğitim alacaklarını umut ediyoruz.     Eğitim sistemimiz AKP iktidarının onuncu yılında tekrar değiştirildi.                            Yine değiştirilen eğitim sistemimiz Milli Eğitimde, milli bir politikamızın yerleşmemesini gösteriyor.                                                                                        Her gelen iktidarın, bilhassa ilköğretim sisteminde değişiklik yapması kafaları karıştırmakta, ülke geleceğini aile ve toplum hayatını da doğrudan etkilemektedir.
  Türkiye'nin ve insanımızın geleceğini dünya üzerinde belirleyecek aynı zamanda evrensel uyumu sağlayacak demokratik ve bilimsel bir yapıya kavuşturulması temel eğitim sıralarında başlar. Hala gelişmekte olan bir ülke olarak anılmaktayız, bundan kurtulmak gelişmiş ülke olmak ancak nitelikli uygar insan yetiştirmekle mümkün fakat..
    Hepimizin bildiği gibi 8 yıllık kesintisiz temel eğitim den sonraya başlanılan imam hatip ve diğer mesleki liseler ortaokul düzeyine getirildi.                                         Okul yaşı küçültüldü.  4+4+4=12 şeklinde kesintili hale getirilen çağdaş temel eğitim 8 yıldan 4 yıla indirilmiş oldu. Dört yılda ilkokulu bitiren öğrencinin önüne imam hatip tercihi de konulunca, dini eğitimle milli eğitim bir araya getirildi.    Böylece 4 yıldan sonra kendi tercih yapamayacak çocuk ailenin ve çevresinin insafına bırakılıyor aynı zamanda, ucuz işgücüne katılıp çırak olarak çalıştırılmanın yolu açılıyor.                 Böyle bir eğitim sistemiyle; okullaşan insan gücümüzün yaklaşık yarısı çağdaş ve bilimsel koşullar dışında kalacağı için uygarlığa değil gericiliğe destek olacaktır.
   Nitelikli insan gücüne yeterince kavuşamayan Türkiye yine "gelişen ülkeler olarak anılmaktan kurtulamayacaktır.   
Toplumsal uyanışın her zaman karşısında olan emperyalist devletler biliyorlar ki halkların uyanışı pozitif bilime bağlı, Akp gibi gerici iktidarlarla bunu engelleme yoluna gidiyorlar. Çağdaş 10 binlerce öğretmen, ataması yapılmamakla piyasa koşullarına terkedilmekte ve itibarsız hale getirilmektedir.
  Emperyalizmin piyasa koşullarına terkedilen ülkemiz yönetimi, eğitim sistemini de piyasanın sömürü koşullarına terketmekte çocuklarımızın geleceğini belirsiz hale getirmektedir. Bu ilköğretimle çocuklarımız, haris sermayenin ve hurafecilerin eline düşecek ve sömürü zulmüne alet olacaklardır. Osmanlı da böyle olmadı mı?        Gelişen ülkeleri bir türlü içine sindiremediği ve dini eğitimle, milli eğitimi birbirine rekabet ettirenlerden kurtulamadığı için geri kalmıştı.            saygılarımla                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR